عباسعلی خادمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: رژیمهای غذایی نرم، پرنشاسته، پرچرب و مواد قندی سبب خراب شدن زودتر دندانها در افراد میشود.
وی با اشاره به اینکه عوامل تغذیه در خرابی دندان و بروز بیماریهای دهان اولویت نخست را دارد، افزود: فک دهان و دندان در افراد به طور ذاتی با غذاهای سخت بزرگتر میشود و نخستین عامل در کوچک شدن فک به مرور زمان در کودکان و بزرگسالان استفاده بیش از اندازه از غذاهای نرم و فستفودهاست.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: به طور طبیعی از هر عضوی که بیشتر استفاده شود، بزرگتر میشود و به طبع مصرف غذاهای سخت به جویدن بیشتری نیاز است و به مرور سبب بزرگ شدن فک در کودکان میشود.
وی تاکید کرد: استفاده از سبزیجات و میوهها در رژیم غذایی روزانه تأثیر بسزایی در سلامتی دندانها دارد.
خادمی با بیان اینکه برخی از بیماریهای دهان و دندان دردها نشان از بیماریهای عصبی است که میتوان به دندان قریچه یا فشردن دندانها در خواب اشاره کرد و گفت: بخشی از سرطانها مثل سرطان کارسینوم سلول سنگفرشی فک یا SCC به صورت دندان درد بروز میکند در صورتی که دلیل آن عفونت دندانی نیست و جزو عوامل ثانویه این سرطان محسوب میشود.
وی ادامه داد: نزدیک به 7 درصد از تمام سرطانها مربوط به سرطان دهان و دندان است که زخمهای دهانی و مزمن شدن دندانهای مصنوعی در طولانی مدت به سرطان تبدیل میشود.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: فرهنگ بهداشت دهان و دندان در جامعه امروزی گسترش یافته که ضمن حساسیت مردم به مصرف نوع خمیر دندان و مسواک، اطلاعات عامه مردم نسبت سلامت دهان و دندان افزایش یافته و همین موضوع امر پیشگیری را بر درمان در بین مردم قویتر کرده است.