از آنجا که زنان سهم عمده اي در خانواده دارند در جهت همراهي همه اعضاي خانواده و مديريت اقتصادي شان نيز تاثير بسزايي دارند بنابراين ضروري در سال «جهاد اقتصادي» در آموزش مهارت هاي اقتصادي به فرزندان کوشاتر باشند.
بخش مهمي از مسائل اقتصادي خانواده آموزش و تربيت رفتار صحيح اقتصادي به فرزنداناست. آموزش اقتصاد به فرزندان به دو گونه مستقيم و غيرمستقيم صورت مي گيرد.
بخش غيرمستقيم که مهمتر هم هست، روش و نوع عملکرد والدين است که خواه و ناخواهحتماً به فرزندان منتقل مي شود. مادران مدير، قانع و صرفه جو، فرزنداني به همينگونه تربيت مي کنند و مادران اسرافکار، تجمل پيشه و مصرف گرا نيز فرزنداني تنوع طلبو مصرف زده به جامعه تحويل مي دهند.
بنابراين اولين گام در آموزش مهارت هاي اقتصادي به فرزندان تصحيح عملکرد والديناست.در شيوه دوم، والدين يا مربيان به گونه اي مستقيم عمل مي کنند.مثلاً دربارهمسائل اقتصادي با فرزندان گفتگو مي نمايند يا در هنگام خريد تذکرات لازم و آموزشهايضروري را به آنها مي دهند يا در خانه در مورد مصرف آب، برق، مواد غذايي، نگهداريوسايل و...امر و نهي مي کنند.
مادران مدير، قانع و صرفه جو، فرزنداني به همين گونه تربيت مي کنندو مادران اسرافکار، تجمل پيشه و مصرف گرا نيز فرزنداني تنوع طلب و مصرف زده بهجامعه تحويل مي دهند.
اولين چيزي که در اقتصاد خانواده مورد توجه و بحث است نحوه مصرف از جزئي تريناقلام مصرفي در داخل منزل گرفته مثل آب، برق، انرژي، فرآورده هاي سوختي، وسايلالکتريکي و ... تا تمام کالاهاي مصرف خوراکي، آشاميدني و ملزومات مورد نياز است.
در واقع در حوزه خانواده زنان قادرند براي استفاده بهينه از امكانات موجود وبويژه مصرف درست انرژي با مديريت صحيح خود وضعيت مصرف را تعديل و سامان بخشند.
همچنين زنان قادرند براي استفاده بهينه از امكانات موجود و بويژه مصرف درستانرژي با مديريت صحيح خود وضعيت مصرف را تعديل و سامان بخشند و در نتيجه در ايجادتحولات اساسي و حتي در كاركردهاي اقتصادي در كل كشور نقش آفريني كنند.
گفتني است تداوم آموزش در خانواده ها و جديت نهادهاي متولي در حوزه اجتماعي درراستاي تحقق اهداف قانون هدفمندکردن يارانه ها موثر خواهد بود و علاوه بر نقشخانواده نمي توان از اثر گذاري صدا و سيما، رسانه ها و مطبوعات در انتقال واقعيت هاو آموزش چگونگي رفتار اقتصادي به خانواده ها غافل بود.
بخش خانواده ايراني تبيان