کارشناس مسوول سلامت روان دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: بیماری کودکان فقط بیماری جسمی نیست بلکه روان او نیز در مقابل عوامل بیرونی و درونی آسیبپذیر است.
سوسن رفیعی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان، افزود: خانواده به عنوان اولین محیط آموزشی در بروز بیماریهای روانی و مشکلات رفتاری در کودکان و نوجوانان نقش اساسی دارد.
وی بیان داشت: بعضی از خانوادهها الگوی تربیتی مفیدی برای کودکان خود ندارند و مطابق نظریات شخصی و گاه اشتباهات، کودکانشان را تربیت میکنند که شناسایی رفتارهای آسیبرسان به کودکان و تغییر آنها در پیشگیری از بروز برخی مشکلات رفتاری موثر است.
کارشناس مسوول سلامت روان دانشکده علوم پزشکی نیشابور اعتماد به نفس را یکی از عوامل موثر در سلامت روان دانست و اظهار کرد: تجربه و احساس فرد در مورد اینکه دوست داشتنی، توانمند و یا منحصر به فرد است، اعتماد به نفس نامیده میشود و این حس نیز چون دیگر احساسات وجودی انسان قابل رشد است و خانواده تأثیر زیادی در شکلگیری این احساس در کودکان دارند.
رفیعی یادآور شد: نشاندادن عشق و پذیرش از سوی والدین، اولین و مهمترین گام در ساختن اعتماد به نفس مناسب در کودک است و خانوادهها باید به کودکشان بگویند که از گفتهها و اعمالش راضی هستند و او را دوست دارند.
وی احساس تعلق را یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر سلامت روان بیان کرد و گفت: بچهها دوست دارند افراد مهمی باشند و وقتی احساس کنند از سوی افراد مهم زندگیشان مورد قبول و خواستنی هستند احساس آسایش و امنیت میکنند و ارتباط برقرار کردن را آغاز میکنند.
کارشناس مسوول سلامت روان دانشکده علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه باید به کودکان احترام گذاشته شود، خاطرنشان کرد: کودکان باید یاد بگیرند که افکار، احساسات و اعمالشان مهم است و این موضوع به شکلگیری حس احترام در او کمک میکند .
رفیعی توضیح داد: یکی دیگر از عوامل موثر در سلامت روان کودکان استرس است که مفید و نیز مضر است، اما قالبا سبب اضطراب میشود.
وی خاطرنشان کرد: استرس میتواند بهدنبال تغییرات مثبت مانند شروع یک کار جدید نیز به وجود آید ولی در اغلب موارد محصول تغییرات منفی مانند بیماری یا مرگ اعضاء خانواده است.
کارشناس مسئول سلامت روان دانشکده علوم پزشکی نیشابور اضافه کرد: کودکان بر اساس آنچه در گذشته دیده و تجربه کردهاند، یاد میگیرند که چگونه با استرس در زندگی روبرو شوند و به آن پاسخ دهند.