يك کارشناس صنایع غذایی اظهار داشت، در هیچ شرایطی کودک خود را وادار به غذا خوردن نکنید.
به گزارش ايسنا، مشرق به نقل از کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن اشاره به هفته کودک در خصوص تغذیه در کودکان پیش دبستانی نوشت: تغذیه مناسب و کافی مهم ترین شرط لازم برای رشد کودک است، با این که در تمام دوران کودکی تغذیه اهمیت دارد، ولی در طی پنج سال ابتدایی که رشد سریع است و کودک برای دریافت غذا کاملاً وابسته به مادر و خانواده اش می باشد، امری حیاتی است.
علی اکبر کمالی افزود: غذای ناکافی منجر به کمبود تغذیه ای و تاخیر در رشد می شود و در نتیجه تجزیه و شکستن پروتئین در برابر عفونت را تسریع می کند.
اين كارشناس در اين مطلب كه از وب دا بازنشر شده است با اشاره به نیاز غذایی کودکان خردسال تصریح کرد: کودکان به علت تحرک زیاد به انرژی بیشتری نیاز دارند که باید از منابع غذایی تامین شود به عبارت دیگر؛ کودک خردسال روزانه 1300 تا 1600 کیلوکالری انرژی نیاز دارد.
کمالی با اشاره به این که پروتئین جزء اصلی ماهیچه ها، بافت ها و مایعات بدن (خون) است، افزود: پروتئین همچنین به سیستم دفاعی بدن کمک می کند.
این کارشناس صنایع غذایی در ادامه با بیان اینکه نیاز هر کودک خردسال به پروتئین 30 گرم در روز است، اضافه کرد: هر گرم پروتئین حدود 4.2 کیلوکالری از انرژی را تامین می کند که در ماهی، گوشت، تخم مرغ، شیر و فرآورده های آن (پروتئین حیوانی) و حبوبات مثل لوبیا و نخودفرنگی (پروتئین گیاهی) موجود است.
وی در ادامه با بیان اینکه هر گرم چربی 9 کیلو کالری انرژی تولید می کند که حدود 20 تا 35 درصد کل انرژی را تامین می کند، عنوان داشت: نیاز روزانه ی یک کودک خردسال 15 تا 25 گرم است، این میزان برای جذب ویتامین هایی مانند ویتامین آ و کاروتن اهمیت دارد که با زرده ی تخم مرغ، شیر، چربی گوشت، نارگیل، آجیل، مغزهای گیاهی مثل پسته و بادام و روغن های گیاهی تامین می شود.
وی مصرف کلسیم و آهن را از مهم ترین مواد غذایی در رژیم غذایی و مناسب برای تشکیل استخوان ها و ساختار دندان ها دانست و افزود: از آنجا که دریافت ناکافی آهن موجب کم خونی می شود لذا خردسالان نیاز بیشتری به جذب آهن و کلسیم دارند که توسط شیر، ماهی، گوشت، جگر، تخم مرغ و سبزیجات سبز، غلات مثل گندم، سویا و نخود تامین می شود.
این کارشناس صنایع غذایی با اشاره به این که ویتامین ها نقش ویژه ای در رشد کودکان مخصوصاً خردسالان دارند، تصریح کرد: ویتامین D به عنوان جذب کننده ی کلسیم و فسفر جهت رشد استخوان ها محسوب می شود و ویتامین هایA وB جزء نیاز اصلی کودک در حال رشد محسوب می شود که این ویتامین در اکثر مواد غذایی مانند ماهی، گوشت قرمز، طیور، سبزیجات، غلات و لبنیات وجود دارند.
کمالی صبحانه را مهم ترین وعده ی غذایی کودک دانست و توصیه کرد: زمان غذا خوردن کودک، محیط باید مملو از شادی، گرمی و صمیمیت باشد و این زمان بهتر است منظم باشد و همه ی اعضای خانواده سر سفره حضور داشته باشند، البته نباید کودک منتظر غذا بماند. کودک باید شام خود را قبل از خواب آلودگی بخورد.
وی همچنین توصیه کرد: با آشنا کردن کودک به غذاهای جدید و مختلف، قدرت انتخاب غذایی کودک را افزایش داده و سعی نمایید از پنج گروه اصلی غذاها در تغذیه ی کودکان استفاده کنید.
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان توصیه کرد: استفاده از میان وعده های غذایی (10 صبح و 5 بعدازظهر) برای کودکان، به ویژه خردسالان، از اهمیت خاصی برخوردار است