گاهي لازم است والدين براي ايجاد ارتباطي صميمي، کارهايي انجام دهند که شايد به نظرشان بچگانه برسد (مثل خنداندن فرزندشان)، اما واقعا اينطور نيست و انجام اين كارها، پايههاي روابط را مستحکمتر ميکند.
والدين براي اينکه با دخترشان، دوست باشند، بايد در ساعتهايي از روز با او بازي كنند و به عنوان يک دوست خوب، در کنارش باشند زيرا با ايجاد رابطه صميمي به دخترشان راه و رسم زندگي را آموزش ميدهند و به او کمک ميکنند خود را بهتر بشناسد. درواقع در اين رابطه، شيوه صحيح برخورد و رفتار مناسب، چگونه لذت بردن از زندگي، غلبه بر ترس و روبروشدن با موقعيتهاي تنشزا را ميآموزد. او در اين رابطه ياد ميگيرد چگونه از خود دفاع کند، لباس بپوشد يا در آينده با مادرشدن چگونه از دختر خود مراقبت کند. درواقع با ايجاد اين رابطه مادر ميتواند هر آنچه درباره زن بودن لازم است، به دخترش بياموزد. پس براي برقراري رابطهاي صميمانه با دخترتان اين 7 نكته را به خاطر بسپاريد:
1.سعي كنيد بيشتر مادر باشيد تا بهترين دوست: معمولا در روابط دوستانه، زماني که فرد به هر دليلي با مشکل مواجه ميشود، ميتواند به راحتي دوستش را کنار بگذارد. اگر قرار است هميشه به عنوان يک دوست با دختران رابطه داشته باشيد، ممکن است درباره شما هم چنين تصوري داشته باشد. پس براي او در جايگاه مادر باشيد نه دوستي که هر طور ميخواهد ميتواند با او صحبت و رفتار کند.
2.مراقب باشيد روياهايتان پلههاي پرورش و ترقي فرزندتان نباشد: اجازه دهيد دخترتان با روياي خود بزرگ شود و خيالپردازيهاي کودکانهاش را داشته باشد. بايد اين حقيقت ساده را درک کنيد که فرزندتان احساسات و علايق شخصي و خصوصي خودش را دارد و ممکن است مايل نباشد کارهايي را که در سن او انجام ميداديد، در اين سن انجام دهد يا اينکه علايقش مانند شما باشد. هرگز نخواهيد به خاطر ناکاميهاي خودتان، فرزندتان را مجبور به کاري کنيد. ممکن است از انجام اشتباههاي دخترتان يا مشکلاتش در زندگي نگران باشيد اما فراموش نكنيد تجربههاي ارزشمند، حاصل برخي اشتباهها هستند. سعي نکنيد دخترتان را همانطور که ميل خودتان است، بزرگ کنيد و از او بهدليل شخصيتي که دارد، قدرداني کنيد.
3.با قويبودنتان اعتمادبهنفس را به او هديه دهيد: رابطه مادر و دختر، بسيار مهم است و ميتواند در افزايش عزت نفس، حرمت و درنهايت خودارزشمندي دختران تاثير بسزايي داشته باشد. سعي کنيد براي دخترتان مادري قوي و با اعتمادبهنفس بالا باشيد. با اين کار به او ياد ميدهيد چگونه با موقعيتهاي تنشزا روبرو شود.
4.روشهاي همسر خوب بودن را به او ياد دهيد: اولين الگوهايي که در مورد روابط عاطفي و زندگي مشترک در ذهن دختران شکل ميگيرد، ديدن روابط عاطفي بين پدر و مادر است. هر چه اين روابط شفاف، مناسب و عاطفيتر باشد، الگوي مناسبتري در ذهن دخترتان ايجاد ميکند زيرا با مشاهده اين روابط، چگونگي ارتباط با مرد را خواهد آموخت. پدر و مادرهايي که در اجتماع و خانواده رفتار مناسب و ارتباط خوبي با يکديگر دارند، ميتوانند مطمئن باشند بهترين الگوي فرزندانشان بودهاند.
5.در مرکز زندگي دخترتان نباشيد: يکي از نكتههايي که بايد در رابطه با دخترتان به آن توجه داشته باشيد، اين است که قرار نيست هميشه مرکز زندگي دخترتان باشيد. او را به سمت يک زندگي مستقل سوق دهيد. به عنوان يک مادر، در مورد مسايل بسياري با دخترتان صحبت کنيد؛ از آداب معاشرت و استفاده از لوازم آرايشي گرفته تا موادمخدر و عوارض مصرف آن و چگونگي ارتباط با جنس مخالف تا آسيب نبيند.
6.مراقب رفتارش باشيد: مراقب باشيد جمله «حالاهرچي» از صحبتهاي دخترتان نباشد زيرا گفتن اين جمله باعث شکاف و جدايي بين شما و او خواهد شد. علاوه بر اين، مراقب رفتارتان با عروسکهاي او باشيد زيرا با مشاهده اين رفتارها ياد ميگيرد چگونه با شما رفتار و صحبت کند.
7.مفهوم «احساس» را به او بياموزيد: نيازهاي هر يک از دورههاي سني دخترتان را بشناسيد و سعي در برآورده کردن آنها داشته باشيد. وقتي كودكتان به سني ميرسد که بايد به مدرسه برود، فکر نکنيد همه مشکلات تمام شده، زيرا در هر سني ممكن است با برخوردهاي جديد او روبرو شويد. معمولا ارتباط کلامي دختران در اين سن بسيار قويتر از پسران است و به شدت مفهوم «احساس» ذهن آنها را درگير ميکند، بهگونهاي که ممکن است دختران براي درک اين مفهوم، دائم در حال مقايسه باشند. در اين سنين بايد با ايجاد رابطهاي صميمي، براي شناخت و درک احساس هويت به او کمک کنيد و در مواقع بحراني کنارش باشيد زيرا اگر احساس کند تنهاست، ممکن است مشکلات زيادي برايش به وجود بيايد.
8.پيچيدگيهاي رابطه با دختر نوجوان را در نظر بگيريد: در سنين نوجواني، بهترين دختران هم به موجوداتي عصباني، عبوس و ترشرو تبديل ميشوند. لازم است در اين سنين بيشتر به او اطمينان بدهيد تغييرات ظاهرياي كه در او به وجود ميآيد، ظاهرش را روزبهروز بهتر خواهد كرد. در اين دوران به او آزادي بدهيد و اجازه دهيد از اشتباههايش درس بگيرد. به هيچوجه فكر نكنيد سرکشي او يا اينكه متهمتان ميكند، به دليل کار اشتباهي است که انجام دادهايد. اهل انتقادکردن هم نباشيد و بدانيد دختران به چيزهاي خاصي علاقه دارند و دوست دارند آراسته باشند و گاهي لازم است براي آراسته بودن كمكش كنيد. به دخترتان گوشزد کنيد دختران باهوش بيشتر از اينکه حرف بزنند، گوش ميدهند و ميدانند در چه شرايطي بايد صحبت کنند. فراموش نکنيد در اين دوران فرزندتان سعي ميکند چيزهايي را از شما پنهان کند و بايد سعي کنيد به حريم شخصي او احترام بگذاريد.