شايد هيچ احساسي بهتر از اين نباشد که شاهد بزرگ شدن و وروددخترتان به بزرگسالي باشيد منوط به اينکه مشکلات اين دوران را به خوبي شناخته و راهو روش غلبه بر آن را بشناسيد.
اساسي ترين و ابتدايي ترين مساله اي که يک دختر نوجوانبا آن مواجه مي شود تغييرات جنسي است که در اثر تغيير و تحولات هورموني در بدن رخمي دهد و براي هر دختري مي تواند به شکلي متفاوت اما آرام روي دهد ...
سالهاي نوجواني يکي از پر چالش ترين سالهاي زندگي افراد است. اين دوران مرحله اياست که تغييرات بسياري در بدن افراد رخ مي دهد و آنها کم کم به سمت بزرگسالي سوقداده مي شوند. همچنين در طول سالهاي نوجواني تغييرات هورموني و تحولات جدي درساختار بدن به موازات تغيير در ساختار مغز رخ مي دهد. البته بزرگ کردن يک دخترنوجوان مي تواند بسيار جذاب باشد به شرط اينکه کمي والدين صبر داشته باشند و سنجيدهعمل کنند. شايد هيچ احساسي بهتر از اين نباشد که شاهد بزرگ شدن و ورود دخترتان بهبزرگسالي باشيد منوط به اينکه مشکلات اين دوران را به خوبي شناخته و راه و روش غلبهبر آن را بشناسيد.
دايما نگران دخترتان نباشيد و به علت نگراني تاندخترتان را خيلي محدود نکنيد.
مشکلاتي که دختران نوجوان با آن مواجه ميشوند
اساسي ترين و ابتدايي ترين مساله اي که يک دختر نوجوان با آن مواجهمي شود تغييرات جنسي است که در اثر تغيير و تحولات هورموني در بدن رخ مي دهد و برايهر دختري مي تواند به شکلي متفاوت اما آرام روي دهد از طرف ديگر رابطه با دوستان وهمسالان نيز براي آنها جالب مي شود و مهماني و حضور در کنار دوستان بخش عمده دنيايآنها را تشکيل ي دهد و کوچکترين صحبت يا انتقادي آنها را بي قرار و بر انگيخته ميکند. برخي ديگر از دختران نيز به شدت درون گرا شده وبه خاطر تغييرات جديدي که در آنها اتفاق افتاده احساس خوشايندي نميکنند.
اساسي ترين و ابتدايي ترين مساله اي که يک دختر نوجوان با آن مواجه مي شودتغييرات جنسي است که در اثر تغيير و تحولات هورموني در بدن رخ مي دهد و براي هردختري مي تواند به شکلي متفاوت اما آرام روي دهد
چگونه با يک دختر نوجوان رفتار کنيم؟
*سعي کنيد محيطي سالم وامن براي دخترتان تعبيه کنيد تا در اين محيط احساس آرامش و راحتي کند. اگر ارتباطيکه ميان والدين وجود دارد از ثبات کافي برخوردار باشد و جنگ ودرگيري هاي گاهبهگاه آرامش فرزندان را بر هم نزند مسلما احساس امنيت به دختر نوجوان القا خواهد شد.
اساسي ترين و ابتدايي ترين مساله اي که يک دختر نوجوان با آن مواجهمي شود تغييرات جنسي است که در اثر تغيير و تحولات هورموني در بدن رخ مي دهد و برايهر دختري مي تواند به شکلي متفاوت اما آرام روي دهد
*اگر توجه کرده باشيد نوجوانان بعد ازورود به مرحله نوجواني از رفت و آمدهاي خانوادگي، مهماني ها، جشنها و ... کنارهگيري کرده و حضور پيدا نمي کنند. اما در اين شرايط والدين مي توانند تمهيداتيانديشيده و اقداماتي کنند که دخترشان بيشتر درگير روابط خانوادگي و ارتباط بابستگان شود. براي مثال ترتيب دادن مهماني هاي خانوادگي از جمله پيشنهاداتي است کهبه والدين توصيه مي شود تا از اين طريق دختر نوجوانشان بيشتر احساس تعلق و وابستگيبه اقوام کرده و خود را جزيي از آنها بداند.
* از عقايد و احساساتدخترتان حمايت کنيدو از طرف ديگر اگر متوجه رفتار اشتباه و خطاهايدخترتان شديد ابتدا هشدار ضمني و سپس(در صورت تاثير نداشتن) از واکنش عيني و بارزاستفاده کنيد.
*براي بيرون رفتن با دختر نوجوانتانبرنامه ريزي کرده و زمانهايي را در نظر بگيريد. اين گردش و بيرون رفتن مي تواندشامل قدم زدن، پارک، سينما و يا هر فعاليتي که مورد علاقه وي است باشد. مساله مهمدر اينجا اين است که زماني ويژه دخترتان براي وي صرف نماييد.
*دخترتانرا براي ورزش و يا شرکت در فعاليتهاي اجتماعي تشويق کنيد.
*براي تصميم گيري هاي مهم در زندگيخانوادگي تان به دخترتان هم فرصت دهيد. توانايي و قدرت در تصميم گيري از جملهمهارتهاي اساسي زندگي است که در خانواده و توسط والدين آموزش داده مي شود. يادگيرياين مهارت براي دختران يا همان مادران آينده امري بسيار مهم و ضروري است.
*براي افزايش دادن اعتماد به نفسدخترتان توصيه مي شود او را تشويق به شرکت در فعاليتهايي کنيد که موفقيت در آنهاتضميني و حتمي است.
*برايتصميم گيري هاي مهم در زندگي خانوادگي تان به دخترتان هم فرصتدهيد. يادگيري اين مهارت براي دختران يا همان مادران آينده امريبسيار مهم و ضروري است.
*براي اينکه ورود به مرحله بزرگساليبراي دخترتان تسهيل شود لازم است که او کم کم وارد محيط بزرگسالان شود لذاموقعيتهايي را ترتيب دهيد که دخترتان با افراد و بزرگسالان مطمئن و قابل اعتماد حشرو نشر داشته باشد.
*اطمينان حاصل کنيد که به احساساتدخترتان احترام گذاشته و از طرف ديگر دخترتان اين اعتماد را نسبت به شما دارد کهاحساسات و مشکلاتش را با شما در ميان بگذارد.
*درتجارب دخترتان با وي سهيم شويد و اشتباهات و موفقيتهاي وي را به او گوشزدکنيد.
*به هر حال در شيوه هاي فرزند پروريلازم است که قواعد و حد و مرزهايي تعريف شود اما مراقب باشيد که براي اجراي ايناصول درشتي و خشونت به خرج نداده و از تنبيه کمترين استفاده را بکنيد.
*زمانيکه دخترتان انتخاب درستي انجاممي دهد او را مورد تعريف و تمجيد قرار دهيد تا حس شايستگي و صلاحيت را در وي تقويتکنيد.
*پدرها نيز وظيفه دارند علاقه و توجهخود به پيشرفت دخترشان را نشان دهند. البته اين اقدام تنها با ظاهر سازي يا شعاردادن ممکن نمي باشد بلکه طرز برخورد پدر با مادر نيز در اين زمينه تعيين کننده استو مي تواند باعث ايجاد غرور و سربلندي در دختران شود.
*دايما نگران دخترتان نباشيد و به علتنگراني تان دخترتان را خيلي محدود نکنيد. محدوديت بيش از حد وضع را بدتر کرده وامکان دارد مشکلاتتان را بيشتر کند.
اساسي ترين و ابتدايي ترين مساله اي که يک دختر نوجوان با آن مواجهمي شود تغييرات جنسي است که در اثر تغيير و تحولات هورموني در بدن رخ مي دهد و برايهر دختري مي تواند به شکلي متفاوت اما آرام روي دهد
*در موردصحبتها و درددلهاي دخترتان قضاوت نکنيد با قلبي باز شنونده صحبتهاي ويباشيد.
*احساس راحتي و آرامش در جمع را به اوتلقين کنيد براي اين منظور سعي کنيد در جمعهاي مختلف همراه و همدم او باشيد تااحساس اعتماد و اطمينان در وي تثبيت شود. دوران نوجواني دوراني مهم براي تقويتجسارت و اعتماد به نفس اجتماعي است. اين اقدام در اين زمينه به دختر شما کمک شايانتوجهي خواهد کرد.
مريم عطاريان
بخش خانواده ايرانيتبيان