بچه ها براي خريد کتاب به چه چيزهايي توجه مي کنند؟
بزرگترها براي خريد کتاب بيشتر جذب کتاب هايي مي شوند که از دوستانشان درباره آنکتاب شنيده اند يا جذب کتاب هاي نويسندگان مطرح و نام آشنا مي شوند. آنها کتاب هارا طبقه بندي مي کنند و بنا به علاقه شان کتاب مورد دلخواهشان را مي خرند؛گرچهطراحي روي جلد در فروش و استقبال از کتاب بسيار مهم است اما در بزرگترها، به ويژهکتابخوان هاي حرفه اي اين مسئله در درجه دوم اهميت قرار دارد.
اما دنياي کودکان فارغ از هر گونه نظم و طبقه بندي است. قوه بينايي کودکان بسيارقوي است و آنها طبق آنچه مي بينند تصميم مي گيرند. بچه ها براي خريد کتاب نه بهموضوع کتاب و نه به پيشنهاد دوستانشان اهميت مي دهند . ويژگي هاي کتاب هاي محبوبکودکان عبارتند از :
1 - جلد مصور و زيبا: کودکان بيشتر کتاب هايي را دوست دارند که مصور و جلدزيباتري داشته باشد. آنها بيشتر جذب کتاب هايي مي شوند که در آن تصاوير و نقاشيوجود داشته باشد و اگر کتابي چنين ويژگي هايي داشته باشد براي بچه ها بسيار محبوبخواهد بود.
2- استفاده از رنگهاي شاد: بچه ها به رنگها بسيار اهميت مي دهند و بيشتر ترجيحمي دهند کتاب هايي را بخرند که رنگبندي بيشتري داشته باشد و در آن از رنگهاي شادبيشتر استفاده شده باشد .
3- استفاده از شخصيت هاي حيواني در داستان: از ديگر ويژگي هاي کتاب محبوب کودکاناستفاده از حيوان ها و دادن شخصيت به آنها در طول داستان است. آنها بيشتر دوستدارند شخصيت کتابهايشان حيوان ها باشند.
4- علاقه به کتاب هاي باريک : بچه ها کتاب هاي قطور را دوست ندارند و بيشتردلشان مي خواهد کتاب هاي باريک بخرند، چرا که گمان مي کنند کتاب هاي بچه ها هميشهباريک هستند.
5- وجود شخصيت هاي کارتوني محبوب : شخصيت هاي کارتوني براي کودکان بسيار جذابند. بچه ها زماني که شخصيت هاي کارتوني را در کتاب ها مي بينند جذب آن مي شوند حتي اگرکارتون آن را بارها ديده باشند و داستانش را دوست نداشته باشند.
قوه بينايي کودکان بسيارقوي است و آنها طبق آنچه مي بينند تصميم مي گيرند. بچه ها براي خريد کتاب نه بهموضوع کتاب و نه به پيشنهاد دوستانشان اهميت مي دهند .
همه اين عوامل دست به دست هم مي دهند تا کتاب محبوب و موردتوجه بچه هامنتشر شود؛کتابهايي که گرچه شايد داستان زيبايي نداشته باشند، اما از جذابيت بسياريبراي جلب توجه و خريد توسط بچه ها برخوردارند.
و حال پس از آگاهي يافتن از کتاب هايموردعلاقه ي بچه ها:
12 نکته درباره کتاب خواندن براي بچهها
1 خوب خواندن را به فرزندتان بياموزيد. براي اين کار از سنين پايينتر شروعکنيد. خواندن درست و صحيح قلب هر يادگيري است اگر بچهها ياد نگيرند خوب و درستمطالعه کنند، در يادگيري هم دچار مشکل خواهند شد.
2 يک محل ثابت و مشخص را در خانه براي قصه گفتن و خواندن کتاب داستان در نظربگيريد که فرزندتان در آنجا احساس راحتي کند.
3 هر روز 15 تا 20 دقيقه با صداي بلند براي او کتاب بخوانيد. بلند خواندن کتابدر تقويت قدرت شنيدن و صحبت کردن بچهها خيلي مؤثر است. بچههايي که والدين آنها باصداي بلند برايشان کتاب ميخوانند، قدرت بيان بهتري دارند.
4 از کتاب داستان شروع کنيد و داستانهايي با موضوعات مورد علاقه فرزندتان برايشبخوانيد. کتاب مورد علاقه او را بارها و بارها برايش بخوانيد.
5 قبل از خواندن کتاب، عنوان کتاب و اينکه درباره چه موضوعي است را به اوبگوييد.
6 هنگام خواندن داستان، کتاب را طوري بگيريد که تصاوير را ببيند. بعد از خواندنکتاب از او بخواهيد درباره تصاوير آن توضيح دهد.
7 در سنين ابتداي دبستان، کتابهايي با حروف درشت انتخاب کنيد و موقع تلفظ هرکلمه، انگشتتان را روي آن کلمه قرار بدهيد تا فرزندتان با شکل نوشتاري کلمات همآشنا شود.
8 بعد از چند دقيقه خواندن، خلاصه داستان را برايش تعريف کنيد و سوالاتي دربارهمتني که خواندهايد، از او بپرسيد.
9 کتابهاي شعر و داستانهاي ريتمدار با متن تکراري انتخاب کنيد و از فرزندتانبخواهيد قسمتهاي ريتمدار را تکرار کند.
10 بعد از خواندن کتاب و تمام شدن داستان، درباره شخصيتهاي آن با او صحبت کنيدو بخواهيد داستان را با داستانها و موضوعات ديگر مقايسه و نقاط اشتراک و تفاوت رابيان کند.
11 هنگام خواندن کتاب وقتي به کلمات جديد ميرسيد، معني آن را براي بچههابگوييد و چند سوال هم درباره آن برايشان مطرح کنيد.
12 هنگام خواندن کتاب به عکسالعمل فرزندتان توجه کنيد. هروقت احساس کرديد خستهشده است، کتاب خواندن را متوقف کنيد.منبع: هفتهنامه سلامت، شماره 194