به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از نشریه آکادمی ملی ملی علوم آمریکا، تحقیقات در خصوص رشد عقلی کودکان حاکی است دانش آموزان برخوردار از مهر مادری در خانه از رشد مغزی بهتری نسبت به همکلاسی های خود که از مهر و عطوفت مادری محروم هستند، برخوردارند.
بر اساس این تحقیقات، محبت و مهربانی مادر به فرزند باعث رشد بخش های بسیار مهم مغز می شود که در مراحل بعدی زندگی تاثیر خود را نشان می دهد.
در این تحقیقات آمده است: کودکان برخوردار از مهر مادری رشد آشکاری را در بخش های مغزی مربوط به آموزش، حافظه و برخورد با فشارهای زندگی شاهد هستند.
پزشکان بیمارستان سنت لوئیس وابسته به دانشگاه واشنگتن در این تحقیقات رشد مغزی 92 کودک را زیر نظر گرفتند.
آنها آزمایشات خود را روی مغز این کودکان از سن چهار سالگی تا 10 سالگی انجام دادند و مشخص کردند که چه کودکانی از مهر و عطوفت مادری برخوردار هستند و چه کودکان با برخورد تند و عصبی والدینشان مواجه بودهاند.
نتایج این تحقیقات نشان داد: کودکان برخوردار از مهر و عطوفت مادری در سالهای اولیه زندگی، رشد آشکاری را در هیپوکامپ چپ و راست مغز خود شاهد بودند که این رشد بیش از 10 درصد بیشتر از کودکانی بود که با برخورد تند و عصبی مادران خود مواجه بودند.
این تحقیقات ثابت کرد که ارتباط مستقیمی بین روابط عاطفی و رشد سالم بخش های اساسی مغز وجود دارد.
خانم جوانا لوپی از روانشناسان کودک درباره اهمیت این تحقیقات گفت: تحقیقات گذشته میزان اهمیت مهر و عطوفت مادری در سالهای اولیه عمر فرزند را نادیده گرفته بودند.
وی گفت: جبران زیان وارده به مغز به علت کمبود مهر و عطوفت مادری در سالهای بعدی زندگی فرزندان - حتی با تغییر رفتار اعضای خانواده - دشوار است.