به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، پژوهشگران دانشگاه وسترن استرالیا دریافتند کمبود ویتامین D در زنان باردار نوزادان آنها را در آینده با مشکلات تکلم روبهرو می کند لذا استفاده از مکمل های غذایی حاوی این ویتامین می تواند مشکل را حل کند.
اندرو وایتهاوس، مسئول این پژوهش گفت: میانگین کافی ویتامین D در زنان باردار میتواند برای رشد ایده آل نوزادان مهم باشد.
وی در عین حال افزود: تاثیر میانگین کم ویتامین D در رشد کودکان هنوز به طور کامل مشخص نشده است.
این پژوهش نشان داد: زنانی که دور دوره بارداری با کمبود ویتامین D روبهرو بودند، خطر ابتلای فرزندان آنها در آینده به مشکلات تکلم بیشتر بود.
محققان میانگین ویتامین D در بیش از 700 زن باردار را بررسی و رفتار فرزندان آنها را در سنین دو، پنج، هشت، 10، 14 و 17 سالگی زیر نظر گرفتند.
محققان در این پژوهش همچنین تکلم آنها را در سن 5 تا 10 سالگی زیر نظر گرفتند و دریافتند که میانگین ویتامین D در مادران در طول بارداری بر رفتار کودکان در آینده تاثیری ندارد اما اثر مهمی در تکلم آنها برجای می گذارد.
نور خورشید به همراه ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 منابع سرشار ویتامین D هستند.
ویتامین D یکی از ویتامینهای لازم برای بدن و محلول در چربی است که به رشد و استحکام استخوانها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک میکند.
این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از رودهها و کاهش دفع از کلیه، به متابولیسم استخوانها کمک میکند و همچنین از طریق ترجمه ژنهای هسته سلول به رشد سلول کمک میکند.
۱۰ تا ۲۰ دقیقه ماندن زیر نور آفتاب، نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین را تامین میکند.
کمبود این ویتامین همچنین باعث پوکی استخوان در کهنسالی می شود.