روزنامه «تلگراف» در مقالهاي به بررسي تاثير مخرب بازيهاي رايانهاي بر رويکودکان ميپردازد. مغز انسان براي انطباق با محيط زيست تکامل يافته است. بنابراينتغيير محيط ميتواند بر روي مغز تاثيرگذار باشد. بازي بيش از حد به معناي ايجاد يکمحيط جديد است که باعث ايجاد تاثيرات خاص خود خواهد شد.
* خيره شدن بيش از حد به کامپيوتر ميتواند باعث تغييرات فيزيکي در مغزگردد
طبق گفته يک دانشمند برجسته، کودکان به جاي بازيهاي رايانهاي اعتيادآور کهميتوانند به رشد رواني آنها آسيب برسانند، بايد «چمن را زير پاي خود احساسکنند».
طبق گفته «بارونِس گرينفيلد»، مدير سابق «موسسه سلطنتي»، خيره شدن بيش از حد بهصفحه نمايش کامپيوتر ميتواند باعث تغييرات فيزيکي در مغز گردد که منجر به مشکلاترواني و رفتاري گردد.
وي اضافه نمود که فناوريهايي مانند بازيهاي ويدئويي که به شدت از حواس کارميکشند، به معناي واقعي کلمه ميتوانند «به ذهن ضربه وارد کنند» که به طور موقت يادائمي باعث غير فعال نمودن اتصالات عصبي خاصي در مغز ميگردند.
* تطابق مغز با محيط جديد
وي به «ديلي تلگراف» گفت که مغز انسان براي انطباق با محيط زيست تکامل يافتهاست. بنابراين تغيير محيط بر روي مغز تاثير خواهد گذاشت. بازي بيش از حد که باعثحذف ديگر سرگرميها گردد، ميتواند باعث ايجاد محيط جديدي خواهد شد که تاثيراتجديدي خواهد داشت... هر ساعتي که مقابل يک صفحه نمايش صرف ميشود به معناي عدم صرفيک ساعت در بالا رفتن از يک درخت يا بغل کردن يک نفر است.
طبق گفته «بارونِس گرينفيلد»، مدير سابق «موسسه سلطنتي»، خيره شدنبيش از حد به صفحه نمايش کامپيوتر ميتواند باعث تغييرات فيزيکي در مغز گردد کهمنجر به مشکلات رواني و رفتاري گردد
* فناوريهاي صفحه نمايش باعث شرطي شدن و اعتياد سيستم مغزي ميگردند
فناوريهاي صفحه نمايش باعث انگيختگي بالا ميگردند، که به نوبه خود باعث فعالشدن سيستم اعتياد و شرطي نهاني سيستم مغزي ميگردند که به نوبه خود منجر به ميزانبيشتري از فعاليتهاي مبني بر صفحه نمايش ميگردند. وي ادامه داد که کودکان در سنبين 10 تا 11، به طور متوسط حدود 2هزار ساعت را در مقابل صفحه نمايش صرفميکنند.
* اعتياد به اينترنت ميتواند باعث انقباض ماده خاکستري گردد
او با مقايسه خطرات عدم آگاهي در مورد خطرات بهداشتي سيگار کشيدن در دهه 1950،اضافه نمود که بازي بيش از حد ميتواند باعث بيدقتي و عدم تمرکز در کودکان شود. مطالعات متعدد علمي نشان دادهاند که بازي بيش از حد و يا صرف وقت بيش از حد دراينترنت ميتواند تاثير فيزيکي بر مغز داشته باشد. اعتياد به اينترنت ميتواند باعثتغيير بنيادي در ساختارهاي مغز ي در مغز دروني گردد و حتي منجر به انقباض مادهخاکستري گردد.
* عدم توسعه نقاط ديگر مغز که مسئول رفتار، احساسات و يادگيري هستند
يک مطالعه ديگر توسط دانشمندان ژاپني در 10 سال پيش هشدار داد که از آنجا کهبازيهاي ويدئويي تنها باعث تحريک مناطق مغزي مسئول چشم و حرکت ميگردند، نقاط ديگرمغز که مسئول رفتار، احساسات و يادگيري هستند، ممکن است به اندازه کافي توسعهنيابند.
اما عدهاي ديگر از دانشمندان ادعا کردهاند که بازيهاي خاصي ميتوانند بهروشهاي مختلف (مانند درمان اختلال استرس پس از تروما، تقويت هوش و حافظه) به مغزکمک کنند