بيشتر بچهها کافي است کالري مصرفيشان کمي بيشتر شود تا خوب وزن بگيرند. بعد از شش ماهگي، رشد کودک، ۵ تا ۱۰ درصد از کل کالري دريافتي کودک را مصرف ميکند. شما بهعنوان پدر يا مادر ميتوانيد تخمين بزنيد که چه مقدار تغذيهٔ کودک را بيشتر کنيد. مثلاً کالري اضافي مورد نياز کودک را ميتوانيد با افزودن چربيها، قندها يا شير خشکهاي مخصوص به او برسانيد. در اين مورد بسيار خوب است که از پزشک کمک بگيريد. در بعضي موارد استفاده از داروهاي اشتهاآور هم ميتواند مفيد باشد اما فقط با تجويز پزشک. اگر با وجود افزايش کالري غذايي کودک، همچنان وزنگيري خوب نبود احتمالاً پزشک توصيه ميکند کودک مدتي در بيمارستان بستري شود تا الگوي تغذيهاي و روند وزنگيري او تحتنظر قرار بگيرد. در مدت بستري، آزمايشها و سنجشهايي صورت خواهد گرفت. گاهي تغذيهٔ مکمل از طريق لولههايي که از بيني به معده کودک وارد ميشود ميتواند مؤثر باشد.
اگر مطمئن شديد دلايل کموزني کودکتان، عارضه يا مشکل خاصي در سلامتي او نيست پس با راهکارهاي طبيعي ميتوانيد به وزنگيري بهتر او کمک کنيد: . رژيم غذايي کودک حتماً حاوي غذاهاي پرکالري باشد و مغزها و چربيهاي گياهي و زيتون در رژيم غذايي کودک وجود داشته باشد. اين منابع از چربي براي سلامت قلب مفيد بوده و کالري سالمي دارند. . با کودکتان بيشتر وقت صرف کنيد و سعي کنيد با هم براي خريد مواد غذايي برويد. خريد مواد غذايي، پختوپز و زمان صرف غذا را برايش لذتبخش کنيد. متناسب با سن کودک او را در آشپزي دخالت بدهيد تا به غذا و خوردن علاقهمند شود. هنگام خريد مواد غذايي تا جايي که امکان دارد از سليقهٔ او استفاده کنيد و غذاها را به شکلهاي زيبايي تزئين کنيد. . بعضي از والدين در تلاش براي افزايش وزن کودک، به او هلههوله ميدهند. اين کار باعث ايجاد عادات بد غذايي براي کودک شده و تمام عمر با او ميماند. براي افزايش وزن کودکتان فقط از غذاهاي سالم استفاده کنيد تا به سلامتي او آسيب نزنيد. . وعدههاي غذايي کودک را کوچکتر اما مکررتر کنيد و ميان وعده به او بدهيد. شير و آبميوه را به يکي دو فنجان در روز محدود کنيد؛ نوشيدنيهاي زياد طي روز و نزديک به زمان وعدهٔ اصلي غذا، معده را پُر ميکند و جلوي اشتها را ميگيرد. از شير کامل، ماست و پنير پرچرب، تخممرغ و آجيل و پوره سيبزميني در وعدههاي غذايي کودک استفاده کنيد تا وزن بگيرد. . عادات غذايي خانواده را بررسي کنيد. بهعنوان پدر و مادر ببينيد آيا عادت غذايي خانوادهتان درستاند؟ مثلاً همهٔ اعضاي خانواده دور هم غذا بخوريد، هنگام غذا از موبايل و ... استفاده نکنيد و تلويزيون را خاموش کنيد. . کودکتان بايد حتماً سه وعدهٔ اصلي و دو ميان وعده در روز بخورد. . هر وقت کودک احساس گرسنگي کرد به او يک مشت مغز بدهيد. . به کودک اسموتيها پرکالري بدهيد (با ميوه و مغزها) . شنا و دوچرخهسواري و فعاليتهاي مفرح بيرون از خانه ميتوانند اشتهاي کودک را افزايش دهند.
. يکي از اصليترين پيامدهاي خوب وزن نگرفتن، مواجهه با کمبود مواد مغذي و انرژي در بدن است. . مطالعهاي نشان داده خطر ديگري که کموزني براي کودک دارد، پوکي استخوان است که باعث ضعيف و شکننده شدن استخوانها ميشود. . همين مطالعه نشان داده کودکان کموزن معمولاً فعاليت کمتري دارند و از اين رو بيشتر در معرض بيماريهاي قلبياند و سيستم ايمني ضعيفتري دارند در نتيجه مستعد ابتلا به بيماريهايي مانند آنفلوانزا هستند. . کودکان کموزن ممکن است دچار تأخيراتي در رشد شوند، خصوصاً اگر زير ۳ سال داشته باشند، زيرا اين زماني است که مغزشان سريع رشد ميکند. مغز نياز به مواد مغذي دارد تا خوب رشد کند. کودکان کموزن ممکن است دچار کمبودهايي از جهت مواد مغذي باشند و اين ميتواند بر رشد مغزشان اثر گذاشته و منجر به تأخيراتي در روند رشدشان شود.