محققان اخيراً گزارش کردهاند که بين کنترل خود در دوران کودکي و موفقيت فردي، اجتماعي و حرفهاي در آينده، رابطهاي مستقيم وجود دارد.
براساس يک مطالعه علمي که اخيراً در مجله PNAS منتشر شده است، افرادي که در دوران کودکي خويشتندارتر هستند و کنترل خوبي بر خويش دارند، در سنين بزرگسالي، موفقيتهاي اجتماعي و شغلي بهتري را کسب خواهند کرد. درحقيقت خويشتنداري در کودکي، تضميني براي زندگي اجتماعي موفق در بزرگسالي محسوب ميشود.
محققان در اين تحقيق 1037 کودک را که بين سالهاي 1972 تا 1973 در نيوزيلند متولد شده بودند را تحتنظر گرفتند. زمانيکه اين کودکان در تحقيق شرکت کردند،3 تا 11 ساله بودند.
خودکنترلي و خويشتنداري شرکتکنندگان از طريق شاخصهاي مختلفي مانند تکانشگري يا سهولت نااميدي و شکست، همچنين توانايي مديريت و اتمام يک پروژه با وجود سرخوردگي و نااميدي ارزيابي شد. اين تيم همچنين با معلمان و والدين کودکان نيز مصاحبه کرد.
دهها سال بعد، در حاليکه شرکت کنندگان 45 ساله بودند، بار ديگر توسط محققان مورد مصاحبه قرار گرفتند. اين بار براي فهميدن اين موضوع که زندگي آنها در اين سالها چگونه سپري شده و چه اتفاقي براي آنها افتاده است.
با بررسي متقابل دادهها، محققان دريافتند افرادي که در دوران کودکي از درجه خويشتنداري بالايي برخورددار بودند، نسبت به افراد ديگر، به لحاظ رواني زندگي سالمتر و شکوفاتري داشتند و بالطبع بهتر و با آرامشخاطر قويتري وارد سنين ميانسالي شدهاند.
آنها علائم کمتري از پيري مغز را نشان دادند و در مجموع از سلامتي بهتري برخوردار بودند. کودکاني که از خودکنترلي زيادي برخوردار بودند، در بزرگسالي، از نظر اجتماعي و مالي نيز بهتر از سايرين عمل ميکردند.
با توجه به اين نتايج، نويسندگان اين تحقيق معتقدند که تمرکز بيشتر بر اصل خويشتنداري در کودکان خردسال بسيار مهم است زيرا به نظر ميرسد که مزاياي اين خودکنترلي يا تسلط بر خود، در زندگي آينده کودکان بسيار مهم و اجتنابناپذير است.