به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد اسماعيل مطلق روز چهارشنبه در نخستين جشنواره شير و سلامت ايران با اشاره به اينکه بيش از 30 درصد کودکان ايراني در 6 ماهه اول زندگي خود صرفا با شير مادر تغذيه ميشوند، اظهار داشت: بيش از 95 درصد ازکودکان تا 2 سالگي فقط شير مادر مي خورند.
وي افزود: شير مادر، جان بيش از 5/1 ميليون شيرخوار را نجات ميدهدو شيرخوار کمتر ممکن است به بيماريهاي شايعي مانند اسهال و عفونت گوش دچار شود علاوه بر آن شير مادر امنيت غذايي نوزاد را در شش ماهه اول زندگي فراهم ميکند.
به گفته مطلق، شير مادر بهترين غذاي کودک به شمار مي رود و حتي ترکيبات اين شير براي کودکان نارس و کودکان معمولي متفاوت است.
رئيس اداره جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: با مصرف شيرمادر، روابط عاطفي مادر و شيرخوار کامل ميشود علاوه برآن احساسات و خويشاوندي در کودک تکامل مييابد.
مطلق گفت: تحقيقات انجام شده در کشور نشان مي دهد احتمال ابتلاي شيرخواراني که از شيرمصنوعي تغذيه کرده اند در مقايسه با کودکان تغذيه شده با شيرمادر به بيماريهاي گوارشي مانند اسهال، 100 درصد بيشتر است همچنين 35 درصد بيشتر احتمال دارد که آنان به علت ابتلا به عفونتهاي تنفسي مانند آسم در بيمارستان بستري شوند.
وي ادامه داد: احتمال ابتلاي اين کودکان به ديابت، اضافه وزن، عفونتهاي گوش، سرطان خون به ترتيب 40 ، 25، 60 ، 30 درصد است.
رئيس اداره جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اينکه تغذيه با شير مادر يکي از راههاي طبيعي فاصله گذاري بين حاملگي است، گفت: شيردهي احتمال ابتلاي زنان به سرطانهاي پستان و تخمدان و پوکي استخوان را کاهش مي دهد.