به گزارش خبرگزاري مهر، اوتيسم اختلالي است که مي تواند در اثر تاخير در توسعه مغزي حتي قبل از تولد ايجاد شود و به بعضي فضاهاي مغز که مسئول زبان و تعامل هستند آسيب بزند.
به گفته گروهي از دانشمندان دانشگاه ميسوري، اولين علائم اوتيسم مي توانند خود را در حالات چهره بيمار نشان دهند.
در اين مورد، کودکاني که از اوتيسم رنج مي برند مي توانند مشخصه هاي چهره اي متفاوتي از کودکان سالم داشته باشند.
درحقيقت، چهره و مغز به روشي هماهنگ توسعه مي يابند و از اولين فازهاي زندگي جنيني تا نوجواني بر روي يکديگر تاثير مي گذارند.
اين دانشمندان با استفاده از يک سيستم ويديويي سه بعدي چهره 64 کودک اوتيست و 41 کودک عقب مانده ذهني در سنين 8 تا 12 سال را بررسي و ابعاد و حالات چهره هر يک از آنها را مشاهده کردند.
نتايج اين بررسيها نشان داد که کودکان اوتيست از نظر فيزيکي شباهتهاي بسياري به هم دارند به طوريکه بيشتر آنها داراي يک چهره پهن تر هستند و چشمها، دهان و حتي ناحيه ميان بيني و لبها گستردگي بيشتري دارد. درحالي که بخشي مرکزي صورت آنها فشرده تر و بيني کوتاهتر از حد طبيعي است.
براساس گزارش cbs news، اين محققان با وجود دستيابي به اين نتايج قابل توجه، تاکيد کردند که علم پزشکي هنوز قادر نيست به روشني دلايلي که مي توانند منجر به اوتيسم شوند را شرح دهد و به طور قطعي بيان کند که کداميک از عوامل ژنتيکي يا محيطي در بروز اين بيماري دخالت دارد، اما بررسي تغييرات چهره مي تواند به کشف اولين علائم بيماري در زماني که کودک هنوز در رحم مادر است کمک کند.