هميشه و همه جا به دنبال تقويت عزت نفسکودکتان باشيد. شايد همين راهکارهاي کوچک و ساده ، بهتر از هزاران کلاس و آموزشگاهو غيرهبراي شما و فرزندتان باشد ؛ زيرا هيچ کلاسي بهتر از همين زندگي ساده ومعمولي آدمها نيست و هيچ معلمي بهتر و دلسوزتر از پدر و مادر نيست.
**حتما به فرزندتان پول توجيبي هفتگييا ماهيانه بدهيد . هفتگي از ماهيانه و روزانه بهتر است . اين کار را هيچ وقتفراموش نکنيد ، حتي اگر فرزندتان در اول هفته يادش نبود تقاضاي پول توجيبي کند ،شما يادش بياوريد ؛ در عوض اگر در ميان هفته از شما پول خواست ، بي علت و بي حساب وکتاب به او پولي ندهيد . با اين عمل او را مقتصد و حسابگر بار خواهيد آورد .
**در بانک براي فرزندتانحساب پس انداز باز کنيد و با خريديک قلک ، او را به پس انداز کردن عادت دهيد .
**کودتان را با خود به مراکزخريد و فروشگاه ها و نمايشگاه هاي کتاب و نرم افزار ببريد و از او بخواهيد وسائليکه مي خواهد بخرد و هزينه اش را خودش حساب کند .
**به کودکتان آينده نگري و شيوه هاي برنامه ريزي وتنظيم وقت را ياد دهيد.
**برايواداشتن فرزندتان به انجام کاري به او پول يا همان رشوه ندهيد . اين عمل ، ابزارمناسبي براي ايفاي نقش مادر يا پدر بودن نيست .
**در کارهاي خانه و انتخابها از او کمک بخواهيد . درباره ي رويا ها و اميدهاي آينده ي خودتان با او صحبتکنيد. اينکه او را در بررسي اوضاع وشرايطشريک مي دانيد ، سبب ارتقاي عزت نفس فرزندتان خواهد شد .
**اگرفرزند کوچکتري داريد ، فرزند بزرگتر را در تهيه ي وسايل و کارهاي مربوط به خواهر يابرادر کوچکتر شريک نمائيد و با او همفکري کنيد .
** بهتر است هنگام برنامهريزي و تصميم گيري براي به دنيا آوردن بچه ي دوم ، فاصله سني مناسب بين فرزندان رامورد توجه قرار دهيد . به نظر نگارنده بهترين فاصله سني بين کودکان ، چهارسال و نيمتا پنج سال مي باشد .
**مشورت و همفکري با کودکتانبسيار مهم و اساسي است ، اما بدانيد که تصميم نهايي را شما بايد بگيريد.
عروسک ياکتابِ زمانِ کودکي خود را در صندوقچه هاي قديمي خانه ي پدربزرگ پيدا کنيد و بهفرزندتان نشان دهيد . اين کار براي او بسيار جالب توجه خواهد بود
**نگراني ها و دلواپسي هاي کودکتان را جدي بگيريد؛البته نه افراط به خرج دهيد نه تفريط . نه بي خيال و بي تفاوتباشيد ، نه وسواسي و بيش از حد حسّاس . زندگي را به خودتان و فرزندتان سخت نگيريد ،ولي نسبت به برخي مسائل نکته بين و دقيق باشيد . مسائلي مثل کابوس هاي شبانه ،استرس و اضطراب شديد ، ...
**براي دختر خانم ها يک پلاکتزئيني براي آويختن به گردن يا بستن به مچ تهيه کنيد که نام او بر آن حک شده است .
**اجازه دهيد براي دستگاه پيام گير تلفن ، کودکتانصحبت کند : ابتدا خودش را معرفي کند ، سپس از افراد بخواهد که پيغام بگذارند .
**همراه با فرزندتان يک گل يا نهالکوچک در باغچه بکاريد و مراقبت از آن را بر عهده ي کودکتان بگذاريد .
** کودکتان را مشترک مجلاتمخصوص کودکان نمائيد و نام او را به عنوان تحويل گيرنده ي بسته ي پستي بنويسيد .
**عروسک يا کتابِ زمانِکودکي خود را در صندوقچه هاي قديمي خانه ي پدربزرگ پيدا کنيد و به فرزندتان نشاندهيد . اين کار براي او بسيار جالب توجه خواهد بود .
** براي کودکتان "مرد عمل"باشيد . يا سر هر مسئله ي کوچک بهفرزندتان قول ندهيد ، يا اگر قول مي دهيد بي چکو چانه به آن عمل کنيد .
** سعي کنيد در هيچ شرايطيحتي مصلحتي ، رفتار و گفتارتان مغاير با هم نباشد .
**فرزندتان از هيچ کجايعالَم ، بيشتر از خانه و رفتار پدر و مادر ، دروغ و ترس و کينه را ياد نخواهدگرفت .
**در حضور فرزندتان درباره يتشويش هاي سياسي و اوضاع خراب اقتصادي و دلهره ي جنگ و تحريم و غيرهصحبت نکنيد . بکوشيد تا "آرامش " بر فضاي خانه سايه افکند . دغدغه و آشوب ، روزگار کودکان راسياه مي کند .
**وقتي وارد مهماني مي شويد، حواستان باشد که فرزندتان در کنار شما باشد ، نه در پشت شما . او را در برخورد باديگران معرفي کنيد و از فرزندتان بخواهيد با مهمان ها سلام و احوال پرسي کند و دستدهد.طوري رفتار نکنيد که گويي او همراه شما نيست و اصلا وجود ندارد .
** بکوشيد رفتار شما بافرزندتان ، بهتر از رفتاري باشد که با دوستانتان داريد نه بدتر از آن .
**اگر فرزند شما ناخواستهوبدون برنامه ريزي قبلي به دنيا آمده است ، هيچگاه اين مسئله را به او نگوئيد .
**هيچ گاه نگذاريد فرزندتاندر کشمکش ميان شما و همسرتان ، نقش واسطه و پيغام رسان را ايفا کند.
**هرازگاهي با کودکتان نجواکنيد . اين عمل ، صميميت ميان شما و فرزندتان را افزايش مي دهد .
**فرزندتان را هيچگاه با محکبهره هوشي ( (IQ يا نتايج هر آزمون هوشي يا شخصيتي ديگر نسنجيد و بيهوده برچسبنزنيد .
اگر فرزندتانرا به اسم خودماني صدا مي زديد و حالا که او بزرگ شده ديگر آن را دوست ندارد ،بکوشيد او را با نام اصلي اش مورد خطاب قرار دهيد
**واهمه نداشته باشيد از اينکه فرزندتان شاهد گريهکردن شماست .
** فرزندتانرا کمال گرا بار نياوريد . تاکيد را بر پيشرفت فرزندتان بگذاريد نه بر کمالمطلوب
**نگران نباشيد که دختر شماآموزش کاراته ببيند . ورزش هاي رزمي شرقي به فرزند شما وقار ، متانت ، استواريقدوقامت ، اعتماد به نفس و همچنين فنون دفاع از خود را مي آموزد .
** فرزندتان را با داستان هايشاهنامه ، داستان هاي اسطوره اي و افسانه اي و يا قصه هاي پريان آشنا کنيد . اينعمل باعث مي شود پشتوانه ي فرهنگي قوي و محکميدر اين زمينه به دست آورد .
**از اين وسوسه که "شما ،قبل از فرزندتان از موفقيت هاي او به خود بباليد" پرهيز کنيد . بگذاريد خود اودرباره ي موفقيت هايش با ديگران سخن بگويد .
**به فرزندتان گوشزد کنيد کهخودش را با ديگران مقايسه نکند . يکي از نشانه هاي داشتن عزت نفس اين است که : " هرکس فقط خودش را با بهترين کسي که مي تواند باشد مقايسه کند " .
**اگر فرزندتان را به اسمخودماني صدا مي زديد و حالا که او بزرگ شده ديگر آن را دوست ندارد ، بکوشيد او رابا نام اصلي اش مورد خطاب قرار دهيد .