دوره پيش دبستاني در واقع پايه و مقدمه شروع دورهاي جدي و مهم در زندگي هر کودکي است، زيرا در اين مرحله کودک آمادگي ورود به دنياي آموختن را پيدا ميکند
ممکن است به نظر شما کودکتان در سن مناسبي براي رفتن به پيش دبستاني باشد و فکر ميکنيد اين انتقال لجستيک بايد در مورد او اعمال شود تا آمادگي رفتن به دبستان را پيدا کند. اما اين تصور شما بدين معني نيست که او هم آمادگي براي شروع پيش دبستاني را دارد. عوامل ديگري براي اين آمادگي وجود دارند که عبارتند از:
بسياري از والدين گمان ميکنند با رفتن به مدرسه، کودک آنها ديگر نيازي به خواب نيمروزي ندارد. در حالي که بسياري از کودکان، حتي در سن مدرسه هم هنوز نياز به استراحت بعد از ظهر دارند. مراکز پيش دبستاني که طولاني مدت هستند، مشخصا اين برنامه خواب کودکان را به هم ميزنند. بنا بر اين اگر تصميم گرفتيد کودک خود را به پيش دبستاني بفرستيد، حتما براي او يک شيفت کوتاه مدت که ترجيحا در صبح باشد در نظر بگيريد.
يکي از نکاتي که والدين هنگام فرستادن فرزند خود به مدرسه بايد به آن توجه ويژه داشته باشند، جثه کودک است. يک کودک ريز جثه ممکن است در مهد کودک مشکلي نداشته باشد، اما وقتي کودک شما در مدرسه و دربين همسالان خود قرار ميگيرد و در معرض مقايسه با آنها قرار دارد، جثه کودک بسيار تعيين کننده ميشود. حضور در مهد کودک براي چنين کودکاني ممکن است باعث تسريع در رشد جسماني، اجتماعي و احساسي کودک بشود.
رکن ديگر در آمادگي جسماني مربوط ميشود به وضعيت تواناييهاي حرکتي مناسب کودک. مدرسه انبوهي از تکاليف نوشتاري با مداد و مداد رنگي دارد. که اگر کودک با انجام آنها مشکل داشته باشد، مدرسه براي او به محيطي کسل کننده و سخت تبديل ميشود. حتي کارها و فعاليتهاي ساده مثل ترسيم شکل حروف براي يادگيري نوشتن آنها، ممکن است براي او کاري خسته کننده شود و کودک در چرخهاي از کارهايي که آنها را دوست ندارد گرفتار شود.
در اين شرايط بايد شروع پيش دبستاني را يک سال تحصيلي به تعويق انداخت و در اين زمان با برنامههاي تخصصي، براي کودک برنامههايي در نظر گرفت تا بتواند با تقويت ماهيچههايش، مهارتهاي حرکتي خود را تقويت کند.
بازي با اجسام لاستيکي و شکل سازي با گل رس از جمله تمرينات مفيد در اين زمينه ميتواند باشد.
کودک پيش دبستاني در ارتباط با ديگر کودکان از گروههاي سني مختلف، به خوبي اجتماعي ميشود و با جنبههاي اجتماعي محيط مدرسه مشکلي پيدا نميکند.
براي ايجاد اين آمادگي ارتباط کودک با کودک همسايه، به عنوان همبازي ميتواند مفيد باشد.
نکته ديگري که بد نيست به آن دقت کنيد اين که اگر کودک شما دوست نزديکي دارد،بهتر است آن دو با هم وارد مدرسه بشوند زيرا اين همراهي،پذيرش محيط جديد را براي کودک آسانتر ميکند.