یک روانشناس گفت: کودکانی که در خانه گستاخی کرده و در محیط بیرون ترسو هستند از جانب والدینشان تحت مراقبتهای فوقالعاده قرار دارند.
سمیه مرادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، اظهار کرد: کودکانی که تحت مراقبتهای ویژه و فوقالعاده قرار میگیرند تا حدودی اعتماد به نفس و خودباوری خود را از دست داده و شهامت ورود به صحنههای اجتماعی را از دست میدهند. این حالت همچنین در کودکانی که والدینشان بیش از حالت نرمال روی نحوه لباس پوشیدنشان حساساند هم رخ میدهد.
این روانشناس ادامه داد: بهتر است به کودکانمان بیاموزیم خودش زندگی را تجربه کند و در این کسب تجربه گاهی زمین بخورد و حتی آسیب ببیند؛ چرا که اگر این آسیبها با مراقبت والدین همراه باشد هیچ مشکل بزرگی پیش نمیآید. متاسفانه وقتی افرادی با مراقبتهای ویژه رشد میکنند محیط و شعاع فعالیتشان محدود بوده و زمینه ارتباطات اجتماعیشان کمرنگ است و زمانی که وارد فضا و شعاع گستردهتر میشوند نمیتوانند خود را با محیط سازگار کنند.
وی تصریح کرد: اینگونه مسایل باید در خانواده زمینهسازی شود. والدین باید به کودکان خود اجازه بازی داده و بگذارند فرزندشان با هم سن و سالان خود بازی کنند و با آنها به توافق برسد؛ چرا که تنها در این صورت فرد به خودباوری و سطح قابل قبولی از توانایی میرسد. در واقع یکی از مهمترین ارکان طبیعت این است که به فرزندانمان اجازه دهیم با همسن و سالان خود درگیر شده و مشارکت اجتماعی داشته باشد.