رییس نظام مشاوره و روانشناسی استان زنجان از والدین خواست به فشارهای روانی نوجوان خود توجه کنند.
سیدعبدالله احمدیقلعه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه زنجان، اظهار کرد: متاسفانه برخی از نوجوانان تحت فشار روانی زیاد والدین، تهدید به خودکشی میکنند، اما سخن آنها جدی گرفته نمیشود، بنابراین ممکن است دچار جنون آنی شده و به خود آسیب جدی وارد کنند، از این رو واکنش اطرافیان علیالخصوص والدین در مواجهه با چنین جملاتی بسیار تعیین کننده خواهد بود.
این کارشناس با اشاره به افزایش میزان افسردگی در کودکان و نوجوانان ادامه داد: ضرورت توجه اطرافیان به کودکان و نوجوانان، رفع نیازهای آنها و همچنین برقراری ارتباط عاطفی محکم و گرم از جمله مواردی هستند که در بهبود شرایط روحی نوجوانان بسیار موثر واقع میشود، به علاوه زمانی که کودک اظهار کرد که دست به یک سری اقدامات خواهد زد باید والدین سریعاً به یک مشاور خانواده مراجعه کرده و به هیچ وجه فرزند خود را در محیطی تنها نگذارند.
وی با تاکید بر اینکه والدین باید نسبت به افسردگی فرزند خود و سخنانی که در خصوص اقداماتی همچون خودکشی ابراز میکند کنجکاو باشند، افزود: جملاتی از این دست نباید شوخی تلقی شود؛ چرا که افسردگی یکی از شایعترین اختلالات روانی در جوامع امروزی بوده و متاسفانه در نوجوانان بسیار رایج است، لذا کیفیت روابط والدین با نوجوانان در ایجاد و تداوم افسردگی، ناامیدی و احساس خودکشی اهمیت ویژهای دارد. در این راستا بهتر است نیازهای عاطفی و مادی نوجوانان حتیالمقدور از جانب والدین تامین شود.
احمدیقلعه خاطرنشان کرد: اقدام و نیت به خودکشی مداخلات اورژانسی میطلبد، البته باید گفت که اگر والدین عملکرد درستی در سطوح فرهنگی و اجتماعی داشته باشند، فرزندان بههنجارتر و نرمالتری نسبت به سایرین پرورش خواهند داد. با این حال سنجش روانی فرزند و مراجعه مستمر به مشاوران خانواده علیالخصوص در سنین بحرانی نوجوانی گام بزرگی در کمرنگسازی اختلالات روحی است.