یک دکترای علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه گفت: بهترین سنین برای یادگیری معذرت خواهی 3 تا 7 سالگی است.
شاهین ثمری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه آذربایجان غربی، توضیح داد: کودکان در سنین 3 تا 7 سالگی توانایی تشخیص خوب از بد را ندارند بنابراین به هیچ عنوان کارهای خود را خطا نمیدانند اما از سنین 7 تا 8 سالگی به بعد توانایی تفکر انتزاعی را کسب میکنند و خوب و بد را تشخیص میدهند.
وی ادامه داد: معذرت خواهی چه به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم باید همراه با توضیحی درباره اشتباه باشد، چرا که در چنین موقعیتی کودک به اشتباه خود پی میبرد.
این دکترای علوم تربیتی با تاکید بر اینکه والدین باید از پافشاری بر اینکه فرزندانشان معذرت خواهی کنند دوری کنند، تصریح کرد: در چنین شرایطی کودکان از معذرت خواهی به عنوان راهی برای فرار از مشکلات استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه معذرت خواهی به معنی پذیرش خطا از سوی هر انسان است، خاطرنشان کرد: معذرت خواهی به موقع، نتیجه ایده آل به دنبال دارد. والدین باید قانون طلایی را به فرزندانشان یاد دهند که بر طبق آن کودک میفهمد که همه انسانها بر طبق قانون و قاعده خاصی زندگی میکنند.
ثمری افزود: برخی از والدین به کارها و رفتارهای بد فرزندان خود اهمیت نمیدهند چرا که دلیل آن را کم سن و سال بودن آنها می دانند.
وی تصریح کرد: هر انسان باید از مراحل مختلف رشدی عبور کند تا به بزرگسالی برسد، به همین دلیل رشد بچه ها کامل نبوده و همین کامل نبودن آنها باعث انجام برخی رفتارها و کارهای اشتباه میشود. باید توجه داشت که انجام اینگونه رفتارها از سوی کودکان غیرطبیعی نیست.
ثمری خاطرنشان کرد: والدین باید از تنبیه و تشویق زیاد فرزندان خود دوری کنند چون نتایج بد به دنبال دارد. به بیان دیگر باید در آموزش آنها قدم به قدم پیش رفت.