یک کارشناس مسائل مذهبی گفت: برخی بر این باورند که تربیت کودک، از لحظه تولد وی آغاز میشود، اما اسلام نگاهی متعالیتر نسبت به این موضوع دارد، به گونهای که برخی روایات، نقطه آغازین تربیت فرزند را در زمان پیش از ازدواج افراد میدانند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، حجتالاسلام علی ناصر روز یکشنبه در همایش سه سالههای زهرایی که به مناسبت شهادت حضرت رقیه(س) در مسجد زینبیه اعظم زنجان برگزار شد، با بیان اینکه «لقمه حلال، مبنای تربیت فرزند متدین در بطن مادر است» افزود: اگر نطفه فرزندی با لقمه حرام شکل بگیرد، هرچه والدین بکوشند تا از او فرزندی متدین بار بیاورند، باز هم مؤثر نخواهد بود.
معاون تهذیب مرکز مدیریت حوزههای علمیه برادران استان زنجان، با اشاره به راهکارهای تربیت فرزندان بر مبنای تعالیم مکتب اسلام، تصریح کرد: راهکارهایی در دین مبین اسلام مبنی بر نحوه تربیت دینی فرزندان آمده است که همه سرچشمه وحیانی و الهی داشته و متصل به کلام اهلبیت(ع) است.
ناصر ادامه داد: این امر که تربیت فرزندان و به خصوص تربیت دینی آنها از چه برههای از زندگی افراد شکل میگیرد و آغاز میشود، در مکاتب و باورهای مختلف، مورد بحث بوده و هر یک تفاوتهایی با یکدیگر دارند.
این کارشناس مسائل مذهبی با تأکید بر اینکه «در گام نخست، باید فردی به عنوان شریک زندگی انتخاب شود که توانایی تربیت یک فرزند متدین را داشته باشد» اظهار کرد: اگر جوانان در مراحل انتخاب شریک زندگی خود به سفارشهای اسلام در این مورد توجه داشته و نکاتی همچون آشنایی با مسجد، نماز و همچنین رعایت حلال و حرام، مدنظر قرار دهند، به طور قطع آینده تربیتی فرزندی متدین را تضمین کردهاند.
وی تصریح کرد: انتخابی قوی و صحیح است که بر مبنای سفارشهای اسلام بوده و در رأس این سفارشها، به این نکته توجه شود که فرد مورد نظر در خانوادهای رشد یافته که به روزی حلال توجه ویژهای داشته باشند، چرا که روزی حرام، نسلی متدین را پرورش نخواهد داد.
این کارشناس مسائل مذهبی تأکید کرد: همانگونه که پیامبر اکرم(ص) با توجه به وضعیت جسمی، روحی، رفتار و کردار پدر و مادر، پیش از زاده شدن فرزند، میفرمایند: «السعیدُ سعیدٌ فی بطن امه، و الشقیُ شقیٌ فی بطن امه؛ خوشبخت، در شکم مادر خوشبخت است و بدبخت، در شکم مادر بدبخت»؛ امروز پس از گذشت صدها سال، روانشناسان نیز به این نتایج دست پیدا کردهاند که ژن در تربیت فرزند بسیار مؤثر است.
معاون تهذیب مرکز مدیریت حوزههای علمیه برادران استان زنجان خاطرنشان کرد: شنیدن و دیدن اسماء و تسبیحات خداوند متعال، نیاز به چشم بصیر و گوش شنوای دل دارد و تا درک نکنیم که «یُسَبِّحُ لِلَّهِ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ الْمَلِکِ الْقُدُّوسِ الْعَزِیزِ الْحَکِیمِ: آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است خدایی را که پادشاه پاک ارجمند فرزانه است تسبیح میگویند، انسان کاملی به شمار نخواهیم رفت.
وی یادآور شد: بهترین راهنمای تربیت دینی کودکان پس از تولد نیز رفتار و کردار والدین او است، چرا که در ابتدای کودکی که فرزند، درکی از فلسفه فرایضی همچون نماز ندارد، اقامه نماز توسط والدین، سبب تقلید فرزندان از حرکات آنان و در ادامه حیات وی، نمازخوان شدن او میشود.