به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، علیاصغر پیوندی در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: بیماریهای واگیر به دلیل واکسیناسیون در کل جهان و رعایت بهداشت به طور چشمگیری کاهش یافته است و باعث افزایش عمر انسانها شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اما بیماریهای غیرواگیری چون دیابت، چاقی و فشار خون به دلیل سبک زندگی، عدم تحرک، تغذیه مناسب و عوامل دیگر رو به افزایش است.
پیوندی تصریح کرد: آمار جهانی حاکی از ابتلای 500 میلیون نفر به چاقی و اضافه وزن است که در ایران این آمار به حدود 25 میلیون نفر میرسد که میتوان گفت 7 میلیون نفر چاق و 18 میلیون نفر اضافه وزن دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: چاقی منشأ ایجاد بیماریهای دیگر است و باید ما در سبک زندگی افراد، تغذیه و استرس افراد تغییراتی ایجاد کنیم تا به ارتقای سلامت کمک کرده و از هزینههای سلامتی بکاهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: چاقی در خانمها شایعتر از آقایان است و این امر در کودکان رو به افزایش است و میتوان گفت 15 تا 17 درصد کودکان ایرانی اضافه وزن دارند.
پیوندی دلایل اضافه وزن کودکان ایرانی را عدم تحرک، تغذیه نامناسب و استفاده از فستفودها و نشستن مداوم پای کامپیوتر و بازیهای کامپیوتری عنوان کرد و گفت: متأسفانه کودکان که آیندهساز ما هستند نیز دچار چاقی شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: جمعیت ایران حدود 75 تا 80 میلیون نفر است و متأسفانه یک سوم جمعیت ما درگیر چاقی یا اضافه وزن هستند که این عامل میتواند خود منشأ مشکلات دیگری باشد.
پیوندی تصریح کرد: ما باید علت چاقی را بیابیم تا بتوانیم با مداخله و کار از عوامل چاقی جلوگیری کنیم. این امر تلاش جمعی میخواهد و با تغییر در سبک زندگی، تحرک و تغذیه میتوان به این مهم دست یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چاقی را منشأ بیماریهای دیگر دانست و گفت: اگر ما چاقی را کنترل کنیم بیماریهای دیگر نیز کاهش مییابد.
پیوندی تصریح کرد: بار نظام سلامت بار سنگینی است و چرخها کند حرکت میکنند چرا که کمبود مسائل مالی، ساختار مدیریتی خاص و عواملی که خارج از وزارت بهداشت است در نظام سلامت دخالت دارند از جمله مسائلی است که باعث شد سطح سلامت مناسب نباشد و ما به سختی جلو برویم.
پیوندی به قرصهای لاغری اشاره داشت و گفت: این قرصها کاربرد چندانی ندارد و چسب، گوشوارهها، گنهای موجود در بازار منشأ علمی ندارند و نتوانستهاند تاکنون کارایی خاصی را از خود نشان دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: سالانه یک درصد به افراد چاق ایران اضافه میشود و ما امیدواریم بتوانیم ساختار مؤثر را بیابیم.
پیوندی ادامه داد: ما آن قدر پول نداریم تا بتوانیم درمان را به طور کامل انجام دهیم اما آنقدر پول داریم که بتوانیم پیشگیری را به سمت مؤثر آن جلو ببریم.