محمدقربان عسگری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین با بیان اینکه هر سال با آغاز ماه مهر و بازگشایی مدارس، فصل جدیدی از زندگی بر روی خانوادهها گشوده میشود، اظهار کرد: شروع سال تحصیلی برای دانشآموزانی که با محیط مدرسه آشنا هستند با نشاط خاصی همراه است اما این شور معمولاً در نزد والدین با اضطراب و نگرانی خاصی توأم میشود.
وی افزود: شاید بیشتر از مسائل مربوط به درس و مدرسه، موضوع امنیت کودکان باشد که والدین را نگران میکند، به هر حال نمیتوان این واقعیت را انکار کرد که کودکان همواره در معرض آسیب قرار دارند.
معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان قزوین اضافه کرد: خطراتی که در درون خانه با حمایت اعضای خانواده و در محیط مدرسه از سوی مربیان از کودکان دور میشود، ممکن است در مسیر مدرسه به آسیب برای آنها منجر شود.
عسگری ادامه داد: بدون شک وجود هماهنگیهای لازم بین اولیا و مربیان و البته پلیس میتواند از آسیبپذیری کودکان پیشگیری کند.
وی با ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از آسیبپذیری کودکان در مسیر منزل تا مدرسه تصریح کرد: آموزش ترافیک از خانواده آغاز میشود و اگر افراد خانواده با فرهنگ ترافیک آشنا شوند و در رفتار خود آن را رعایت کنند، میتوانند بر فرزندان خود نیز تأثیر بگذارند.
معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان قزوین با اشاره به آموزش در مهدهای کودک خاطرنشان کرد: مربیان مهدهای کودک میتوانند به صورت نظری و عملی کودکان را با عبور و مرور و خطراتی که آنها را تهدید میکند، آشنا کنند همچنین میتوان از بازیها، اشعار و نقاشی برای آموزش آنان بهره گرفت.
عسگری ادامه داد: زمانی که کودک وارد دوره دبستان میشود در صورت عدم توجه کافی میتواند خطرناکترین مرحله باشد، چراکه عوامل گوناگونی در این گروه سنی در مسیر خانه به مدرسه مانند بازیگوشی کودک، شوخی با همکلاسیها، تمایل به تنهایی رفتن و به طور مستقل کار کردن وجود دارد لذا پیشنهاد میشود اولیا ضمن شناخت مسیر ایمن خانه به مدرسه، چند روز این مسیر را به همراه فرزند خود طی کنند تا کودک با مشکلات مسیر آشنا شود و یک روز هم میتوانند بیآنکه کودک بفهمد مراقب او باشند.
معاون اجتماعی انتظامی فرمانده انتظامی استان قزوین اضافه کرد: زمانی که کودک وارد دوره راهنمایی میشود مدرسه مسئولیت هماهنگی با اولیا را بر عهده دارد و باید ضمن انتخاب گذربان یا پلیس برای کمک به دانشآموزان برای عبور ایمن دانشآموزان را فعالانه درگیر کرد.
عسگری ادامه داد: از اولیا و مربیان انتظار میرود که آداب و رسوم رایج پذیرفته شده از جمله فرهنگ ترافیک را به کودکان آموزش دهند، آنان باید به اتفاق کودکان در معابر حاضر شوند، پیادهرو و انواع خطوط عرضی و طولی مانند خطوط ایست و گذرگاه عابر پیاده، انواع چراغهای راهنمایی ویژه عابران و وسیله نقلیه تابلوها و پلهای روگذر عابران را معرفی کرده و مفاهیم هر کدام از آنها را بازگو کنند.
وی افزود: والدین باید چگونگی عبور از این محلها به خصوص خیابانهای یکطرفه و دوطرفه را به فرزندان خود تعلیم دهند و تمام خطرات و سوانحی که در صورت عدم رعایت قوانین، جان آنان را تهدید میکنند بازگو کرده و با توجه به سن، میزان یادگیری و موفقیت اجتماعی کودکان، تمام زوایای موضوع را برای آنها تشریح کنند.
معاون اجتماعی انتظامی فرمانده انتظامی استان قزوین با بیان اینکه نقش خانواده از سایر نهادهای جامعه در این زمینه مهمتر است، ادامه داد: بدون شک آموزش فرهنگ ترافیک به کودکان که گاه از سوی پلیس، مدرسه و سایر گروههای اجتماعی تدارک دیده میشود، بدون هماهنگی و اتفاق نظر با خانواده، بیتأثیر است.
وی با بیان اینکه والدین به کودکان خود تأکید کنند که به هیچ وجه به افراد غریبه اعتماد نکرده و از آنها هدیه یا مواد خوراکی قبول نکنند، افزود: همچنین باید به آنها بیاموزند که هرگز سوار اتومبیل یا موتورسیکلت افراد غریبه نشوند.
عسگری با بیان اینکه والدین باید از فرزندان خود بخواهند در کوچهها و خیابانهای خلوت تردد نکنند، تصریح کرد: دانشآموزان باید کوچکترین خطرها و تهدیدهایی را که از سوی دیگران در مسیر مدرسه با آن مواجه میشوند به خانواده و مسئولان مدرسه اطلاع دهند.
معاون اجتماعی انتظامی فرمانده انتظامی استان قزوین خاطرنشان کرد: خانوادهها باید وقتشناسی و نظم را به فرزندان خود بیاموزند و به آنها تأکید کنند که بلافاصله پس از تعطیل شدن مدرسه به منزل مراجعه کنند.
وی خطاب به والدین گفت: به کودکان تأکید کنید که تحت هیچ شرایطی از وسایل نقلیه شخصی دیگران برای عبور و مرور استفاده نکنند و با وسایل نقلیه عمومی تردد کنند.