سید مرتضی لسانی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهارداشت: 200 نوع ویروس در ایجاد سرماخوردگی موثر هستند و هر کودک در سال به طورمتوسط 5 تا 6 بار سرما میخورد اما آنفلوآنزا با سرماخوردگی تفاوت دارد.
متخصص بیماریهای کودکان گفت: تب شدید، سردرد، کمردرد، کوفتگی اندام،گلودرد، خستگی مفرط و گاهی استفراغ از مشخصههای آنفلوآنزا است که با شدت وحدت همراه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بهترین راهجلوگیری از آنفلوآنزا تزریق واکسن آنفلوآنزاست و بهترین زمان تزریق آن ازشهریور تا اواخر مهر است اما متأسفانه هنوز واکسن آنفلوآنزا در دسترسعموم نیست و تا اتمام بازه زمانی تزریق نیز فرصتی باقینمانده است.
وی افزود: کودکان، افراد گروه سنی 60 سال به بالا، به همراه مبتلایان بهبیماریهای قند، کلیوی، دیالیز، خون، نقص سیستم ایمنی، برونشیت و آسم، درزمره کسانی هستند که باید از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: برای نوزادان زیر 6ماه و افرادی که به تخم مرغ آلرژی دارند واکسن آنفلوآنزا ممنوع است.
متخصص بیماریهای کودکان ادامه داد: سرایت آنفلوآنزا بیشتر به واسطه دهان واز طریق دستها است پس بهتر است افرادی که به آنفلوآنزا مبتلا هستند حداقلچند روزی را در منزل بگذرانند یا اگر مجبورند در محیطهای عمومی حاضر شونداز مصافحه و بوسیدن با افراد بپرهیزند و از ماسک یا دستمالی در جلوی دهانخود استفاده کنند.
لسانی افزود: دستگیره در، میله اتوبوس و مترو، محوطه داخلی مطب، اتوبوس،مترو و کلاً مکانهای پرتردد در ابتلای افراد به آنفلوآنزا موثر است پسشستن دست با آب و صابون میتواند تا حدی از شیوع این بیماری بکاهد؛ اماآنچه که موثرتر است تزریق واکسن آنفلوآنزاست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: اگر واکسن فراهمشد و در دسترس مردم قرار گرفت کودکانی که برای بار اول میخواهند از واکسنآنفلوآنزا استفاده کنند بهتر است دو بار واکسن را تزریق کنند آن هم بهفاصله یک ماه و از سالهای بعد سالی یکبار تزریق واکسن داشته باشند.
متخصص بیماریهای کودکان ادامه داد: ساختار واکسن آنفلوانزا هر سال تغییرمیکند و کارخانجات سازنده طبق «سوشهای جدید آنفلوانزا» واکسن را برای هرسال میسازند و وارد بازار میکنند بنابراین بهتر است پزشکان، پرستاران،کودکان و گروههای پر خطری که ذکر شد برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا،این واکسن را حتماً دریافت کنند.
وی تصریح کرد: مخارج پیشگیری از آنفلوآنزا و تزریق واکسن بسیار ارزانتر از درمان و کمخطرتر از عوارض بعدی است.