اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه چهارمحال و بختیاری، با اشاره به ضرورت مصرف صبحانه توسط دانشآموزان، اظهار کرد: با حذف صبحانه مواد مغذی که در این وعده دریافت میشود، در وعدههای دیگر جایگزین نخواهد شد و فرد را دچار کمبود کالری، ویتامینها و املاح میکند.
وی کاهش ضریب هوشی کودکان، کاهش یادگیری و تمرکز حواس، کارایی کمتر در انجام تکالیف ریاضی، کاهش قدرت خلاقیت و ابتکار و همچنین خستگی و بیحوصلگی را از دیگر نتایج عدم مصرف صبحانه برشمرد.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: چنانچه شام کودکان مدرسهای سبک و کم حجم و در ساعات اولیه شب مصرف شود و حتیالامکان کودکان شب در ساعت معین و زود بخوابند، اشتهای کافی برای خوردن صبحانه خواهند داشت.
به گفته وی، در صورتی که والدین صبحانه را به عنوان یک وعده غذایی مهم تلقی کنند و همگی به دور یک سفره به صرف صبحانه بپردازند، تشویقی برای کودکان خواهد بودف همچنین بهتر است والدین در تهیه صبحانه برای دانشآموزان دقت کنند تا از گروههای غذایی اصلی مثل نان و غلات، سبزیجات و میوه و لبنیات استفاده شود.
وی افزود: غذاهای حاوی پروتئین میزان یادگیری را افزایش میدهند و زمینه لازم برای ارتباط بین سلولهای مغز را فراهم میکنند.
اسماعیلی با بیان اینکه اغلب کودکان تمایلی برای صرف صبحانه ندارند، تصریح کرد: در این موارد ابتدا باید از مواد غذایی که کودک دوست دارد به گونهای که برای او عادت نشود استفاده کرد.
وی تنوع در مواد صبحانه را موجب جلب کودکان و نوجوانان به مصرف صبحانه دانست و گفت: استفاده از انواع آب میوه طبیعی در کنار صبحانه میتواند به تغییر ذائقه در زمان صرف غذا و افزایش تمایل به صرف صبحانه کمک کند.
اسماعیلی همچنین مصرف میان وعده مقوی و مناسب را موجب تقویت حافظه کوتاه مدت، افزایش توانایی یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دانست.
وی با توصیه به استفاده میان وعده مناسب از قبیل شیر، میوه تازه و خشکبار برای کودکان دبستانی، افزود: 90 درصد رشد طولی استخوانی، در سنین 10 تا 12 سالگی است زیرا در این سنین میزان جذب کلسیم سه برابر سایر مراحل رشد است.