یک روانشناس معتقد است: خاموشی، راهی برای کاستن داد و بیداد کودکان است.
"عباس عزیزخانی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، اظهار کرد: معمولاً در دعوای کودکان با مداخله والدین، کودکی که محکوم شده است احساس خودکمبینی و تبعیض والدین میکند، لذا یک راهکار کلی برای جلوگیری از بروز این احساس بین کودکان، رفتار کردن مانند یک بزرگسال با آنها است. معمولاً والدین احساس میکنند کودکان درک بالایی از اطراف خود ندارند، بنابراین با داشتن رفتار کودکانه و غیرمنطقی با آنان سبب ایجاد احساسات منفی در کودکان میشوند.
این فعال در عرصه روانشناسی کودکان، خاطرنشان کرد: گاهی والدین از ترس اینکه کودک داد و بیداد راه نیندازد فوراًَ خواسته او را اجابت میکنند، بنابراین باید در برابر این رفتار کودک مقاومت کرد و به صورت منطقی به او آموخت که کاری که او میخواهد قابل انجام شدن نیست و او نیز باید از این قانون تبعیت کند که به این روش خاموشی گفته میشود.
وی اظهار کرد: انجام کارهای کودک به صورت مستقل به انجام آن مهارت بستگی دارد. به عنوان مثال لباس پوشیدن در 2 سالگی و دستشویی رفتن کودک به صورت مستقل در سه سالگی انجام میشود که هر مهارتی سن خاصی برای انجام دارد، البته در برخی از کودکان با تاخیر ممکن است انجام شود.