مطالعات جدید نشان میدهد مادرانی که نوزادانشان را شیر میدهند، در طول زندگیشان در مقایسه با زنانی که هرگز شیر نمیدهند، حدود دو سوم کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان دانشگاه کمبریج بر این باورند هرچه طول مدت شیردادن بیشتر باشد، مادر در مقابل این عارضه ایمنتر است.
آنها با 81 مادر بریتانیایی بین سنین 70 و 100 سال مصاحبه کردند که این سوژهها شامل زنان سالم و زنان مبتلا به آلزایمر بودند.
تیم علمی همچنین با خویشاوندان، مددکاران و همسران این افراد صحبت کرد.
در خلال این مصاحبهها، محققان اطلاعاتی درخصوص تاریخچه باروری این زنان، تاریخچه شیردهی و وضعیت جنون آنها را جمعآوری و سپس تمامی اطلاعات حاصل را با تاریخچه شیردهی شرکتکنندگان مقایسه کردند.
علیرغم تعداد پایین سوژهها، این مطالعه ارتباط آشکار بین آلزایمر و شیردهی را نشان میدهد.
این ارتباط تحت تاثیر متغیرهای بالقوه از قبیل سن، تاریخچه تحصیلی، سن به دنیا آوردن نخستین کودک، سن مادر در زمان یائسگی و تاریخچه مصرف الکل و سیگار وی قرار نگرفت.
دانشمندان دریافتند زنانی که نوزادشان را شیر دادند، حدود 64 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر بودند.
همچنین براساس این مطالعه، زنانی که یک سال نوزادشان را شیر دادند، در مقایسه با زنانی که چهار ماه شیر دادند، 78 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر بودند.
با این حال، این موضوع هنگامی که یکی از والدین یا خواهر و برداران این زنان مبتلا به جنون بودند، کمتر صدق میکرد.
به گفته دکتر مولی فاکس رهبر ارشد این تحقیق، آلزایمر متداولترین اختلالشناختی در جهان است و هماکنون 35.6 میلیون نفر با آن دست و پنجه نرک میکنند.