دکتر جهانگیر کرمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، گفت: در طول تاریخ همواره نسل جدید خواهان تغییر بودهاند و حتی گاهی ارزشها و باورهای نسل گذشته خود را باور ندارند و با آن به مخالفت میپردازند.
وی اظهار کرد: جوانان معمولا سر پر شور و پر انرژی دارند و ترجیح میدهند سریع به خواستههایشان برسند که این امر موجب بروز تعارضاتی بین آنها و والدینشان میشود.
کرمی ادامه داد: در جامعه امروز که خیلی از جوانان به دلیل نبود شغل، علی رغم داشتن سن بالا نمیتوانند زندگی مستقل تشکیل دهند، این تنشها بیشتر مشاهده می شود.
به گفته این روانشناس، وجود مشکلات اقتصادی باعث میشود والدین حضور کافی در منزل نداشته باشند که به مشکلات جوان خود رسیدگی کنند و این موضوع شکاف نسلی بین آنها را بیشتر میکند.
وی با تاکید بر اینکه خانوادهها باید هویت و شخصیت مستقل جوان خود را بپذیرند و در مسائل مختلف نظر آنان را جویا شوند، ادامه داد: اگرچه نظر یک جوان ممکن است در بسیاری از موارد به دور از پختگی و تجربه باشد، اما مشورت با جوان میتواند در شخصیت بخشیدن به وی موثر باشد.
کرمی تصریح کرد: والدین نباید جوان خود را به دید یک کودک نگاه کنند و توقع داشته باشند جوان مدام به آنها بله بگوید و از آنها اطاعت کند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اعمال محدودیت فراوان و بی توجهی به خواسته جوان میتواند تعارض بین وی با والدین را افزایش دهد، خاطرنشان کرد: باید با دید بازتر و آزادانهتری با جوانان برخورد کرد و خواسته و هویت آنها را به رسمیت شناخت.
وی معتقد است: در مواقعی که خطری جوان را تهدید نمیکند باید به او اجازه تجربه کردن داد.
کرمی از خانوادهها خواست در برابر تعارضاتی که بین آنها با جوانان ایجاد میشود، صبر داشته باشند و سعی کنند با فرزند جوان خود دوستی صمیمی داشته باشند.
این روانشناس یادآور شد: جوانان نیز باید بدانند هر خانواده قوانین و ارزشهای خاص خود را دارد که باید به آنها احترام گذاشت.
به گفته این استاد دانشگاه، تذکر و نصیحت مداوم میتواند زمینه بروز پرخاشگری و حتی فرار از خانه را در جوانان ایجاد کند.