متخصص گوش و حلق و بینی گفت: سیلی، مشت، شیرجه محکم در آب، تصادف، عدم درمان سرماخوردگی ساده، عفونت مکرر گوش و بزرگ بودن لوزهها به خصوص لوزه سوم میتواند باعث پاره شدن پرده گوش شود.
رضا چایچیان در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: پرده گوش، پرده نازکی است که در انتهای مجرای خارجی گوش به سمت داخل قرار گرفته است و در کنار پرده گوش استخوانچهها و گوش میانی قرار دارد.
جراح و متخصص گوش و حلق و بینی به اهمیت پرده گوش و نقش آن در انعکاس صدا اشاره کرد و افزود: در کنار پرده گوش، سه استخوانچه به صورت سریالوار به هم متصل هستند و این استخوانچهها مسئولیت انتقال صدا را به عهده دارند.
چایچیان ادامه داد: صدا به صورت فرکانس پرده گوش را تکان میدهد و پرده گوش با تکان خوردن، استخوانچهها را به توالی تکان میدهد و حرکت مثلثوار استخوانچهها، صدا را به گوش داخلی منتقل میکند تا اینکه فرکانس ورودی تبدیل به جریان عصبی شده و شنیده شود.
متخصص گوش و حلق و بینی به اهمیت پرده گوش و تأثیر آن در شنوایی و کمشنوایی افراد اشاره کرد و گفت: هر چیزی که باعث شود پرده گوش آسیب ببیند، سوراخ یا دچار التهاب شود به سنگینی گوش منجر میشود.
جراح گوش و حلق و بینی ادامه داد: اگر پرده گوش سوراخ شود عمل تکان خوردن پرده آن مختل میشود بنابراین باید صداهای ورودی با فرکانس دیگری وارد شود تا بتواند پرده سوراخ شده را تکان دهد که در ادامه استخوانچهها نیز حرکت کنند و عمل شنیدن به وجود بیاید.
چایچیان گفت: هر وسیلهای که باعث بسته شدن مجرای گوش خارجی از لاله گوش تا پرده گوش شود باعث سنگینی گوش میشود.
وی جرم گوش را باعث سنگینی گوش دانست و ادامه داد: دستکاری گوش وارد شدن جسم خارجی و ضربه میتواند به پرده گوش آسیب وارد سازد.
جراح و متخصص گوش و حلق و بینی، سیلی، مشت، ضربه محکم به گوش، شیرجه محکم درون آب، تصادف، عدم درمان سرماخوردگی ساده و سینوزیت مزمن را از عمده عواملی دانست که به پرده گوش صدمه وارد میکند.
وی تصریح کرد: عفونت مکرر گوش بیشترین نقش را در پاره شدن پرده گوش دارد و در کودکان نیز شایعترین علت پاره شدن پرده گوش، بزرگ بودن لوزهها به خصوص لوزه سوم است.