به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از مشرق، لکنت از جمله مشکلاتی است که با درمان به موقع میتواند یک عمر آسودگی فرزند شما را به همراه داشته باشد؛ این در حالی است که در صورت عدم توجه، در آینده ضربههای شدیدی را به افراد وارد میکند.
برای درمان این کار باید از سنین پایین و در همان ابتدای پیدایش آن اقدام کرد؛ البته به این نکته توجه داشته باشید که بهتر است تا پایان سن 5 سالگی منتظر بمانید و سپس اگر این مشکل رفع نشد به درمان آن بپردازید؛ در این راه نکات بسیار زیادی هستند که باید رعایت شوند که در ادامه برخی از آنها را برای شما آوردهایم:
1 ـ اولین نکته برخوردی صمیمانه، آرام و عادی با کودک است؛ هیچوقت برای مشکلش دلسوزی نکنید؛ با این کار به اعتماد به نفساش آسیب زدهاید؛ مهمترین نکته وجود اعتماد به نفس در کودکان است.
2 ـ هرگز از نحوه صحبت کردن او تقلید نکنید؛ حتی زمانی که میخواهید مشکلش را برایش توضیح دهید؛ این کار هم به ذهن او دستور می دهد تا بار دیگر به همان نحوه سخن بگوید و هم در برخی مواقع باعث میشود تا ضربههای عاطفی سختی به کودک وارد شود.
3 ـ با او نحوه تنفس صحیح را تمرین کنید؛ ورود هوا از بینی و خروج آن از دهان را به فرزندتان یاد بدهید؛ ممکن است این آموزش مدتی به طول انجامد اما میتواند در روند بهبود بسیار مؤثر باشد.
4 ـ به او آموزش دهید که شمرده و آرام صحبت کند و مراقب وضعیت تنفسی خودش باشد؛ این کار را با او تمرین کنید؛ در تمرینات از کلمات و جملات ساده شروع کنید و بعد به تدریج بر دشواری آن بیفزایید.
5 ـ اگر فرصت کافیای برای تمرین ندارید، از او بخواهید خودش هر روز روبهروی آینه تمرینهایی را انجام دهد.
6 ـ به او یاد دهید که در زمان صحبت، ابتدا جملات را در ذهنش مرتب کند و بعد از نظم دادن، به آرامی آنها را بیان کند.
7 ـ هیچوقت به جای او صحبت نکنید؛ مشوق او برای حرف زدن باشید؛ از جمع بچهها یا افراد آشنا شروع کنید و بعد در بیرون از خانه برای او موقعیتهایی را فراهم کنید که شروعکننده صحبت باشد تا ترس او از صحبت کردن نیز کاهش یابد.
8 ـ حس مشارکت و همکاری را در او تقویت کرده و او را تشویق به شرکت در کارهای گروهی کنید؛ این کار میتواند اعتماد به نقس او را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد.
9 ـ مهمترین و تأثیرگذارترین عاملی که باعث تداوم لکنت میشود، پایین بودن اعتماد به نفس است؛ برای حل این مشکل مسئولیتهایی را که میدانید فرزندتان از عهده آنها برمیآید، به او بسپارید.
10 ـ توجه داشته باشید در صورتی که مشکل کودک شدید است، بهتر است از متخصصان گفتار درمانی کمک بگیرید.