برای نوزادان خود از 6 ماهگی زمانی كه نوزاد همراه با مادر از نگاه كردن به عكسهای كتاب لذت می برد، كتاب بخوانند.
مادران و پدران می توانند برای نوزادانتازه متولد شده نیز كتاب بخوانند. در حقیقت مهم نیست كه نوزاد چند ساله باشد .خواندن فرصت بزرگی است برای در آغوش گرفتن نوزاد و برقراری ارتباط بااو.
كتاب خواندن برای نوزادان به ساختن كلمات نوزادان و تحریك تصورات انها كمك كردهو مهارت های برقراری ارتباط را در نوزاد تقویت می كند. در حقیقت هر چه قدر بیشتر بانوزاد خود از ابتدا صحبت كنید، در پرورش و رشد بهتر نوزاد مفید است.
مهارت های زبان و حتی هوش به تعداد كلماتیكه نوزاد هر روز می شنود ارتباط پیدا می كند. همچنین صحبت كردن با نوزاد به او كمكمی كند تا سریعتر كلمات را یاد گرفته و مفهوم آنها را درك كند.
در ماه های اول، همانطور كه نوزاد صحبت های شما را می شنود به ریتم زبان بیشتراز محتوا توجه دارد. بنابراین زمانی كه می خواهید مطلبی را بخوانید هر چیزی را میتوانید امتحان كنید، كتابهای كودك، یك مجله و یا حتی یك رمان.
نوزاد شما ممكن است مجذوب عكس های روشن و درخشان داخل كتاب شود. بنابراین تاآنجائیكه می توانید از كتابهای مقوایی عكس برجسته و یا كتابهایی كه دارای تصاویرزیادی هستند استفاده كنید. تصاویر رنگارنگ ذهن نوزاد را تحریك كرده و به بیاناحساسات او كمك می كند.
نوزادان در این شرایط احساسات خود را با فریاد كشیدن، نزدیك بردن كتاب به سمتدهان و یا پاره كردن صفحات كتاب ابراز می كنند. به همین منظور به والدین پیشنهاد میشود از كتاب هایی كه دارای صفحات مقوایی و سنگین هستند استفاده شود. این كار بهدوام كتاب كمك بیشتری می كند.
اما روش دوم ورزش از نوزادی است
ورزش برای نوزادان باید به گونهای باشد كه به آنها بیاموزد چگونه به تدریج ازحواس پنجگانه خود برای شناسایی محیط اطرافشان استفاده كنند.طبیعی است كه هر نوزادبه سمت رنگهای شاد و براق جذب شود.باید فعالیتهای ورزشی را كه برای آنها انتخابمیكنید به گونهای باشند كه نوزاد هر چه بهتر محیط نزدیك خود را بشناسد و سپس بهتدریج موفق به كشف دنیاهای دورتر شود.كنجكاوی نوزاد در این سن بسیار طبیعی است ومادامی كه والدین در حین انجام هر نوع فعالیت در كنار او باشند،خطری متوجه اونخواهد بود.فعالیتهای بسیاری وجود دارد كه در كنار بازی یك جلسه آموزشی هم محسوبمیشود.
در این مطلب ما بعضی فعالیتهای ساده براینوزاد را به شما معرفی میكنیم:
ورزش صدا: این فعالیتی است كه بسیاری از والدین آن را انجام میدهندبدون آن كه بدانند این كار چقدر برای كودك مفید است.بسیاری از والدین هنگام عوضكردن پوشك،حمام یا بازی با كودك خود حرف میزنند.این كار به كودك كمك میكند تابفهمد این صدا از دهان فردی - پدر یا مادر- خارج میشود علاوه بر این میتوانیدپیوسته اسم او را صدا كنید،در ابتدا او به صدای شما پاسخی نمیدهد اما رفته رفته هرگاه او را صدا كنید عكسالعملی از او خواهید دید.
ورزش براینوزادان باید به گونهای باشد كه به آنها بیاموزد چگونه به تدریج از حواس پنجگانهخود برای شناسایی محیط اطرافشان استفاده كنند.
ورزش بینایی : چند اسباببازی با رنگهای جذاب برای بازی كودك بخرید متوجه خواهید شد،هر گاه، كودك با ایناسباب بازیهای رنگارنگ بازی میكند لبخند میزند یا به نوعی احساس رضایت خود رانشان میدهد.برای تقویت حس بینایی،كتابهای مخصوص نوزادان، با رنگهای شاد بخرید.
ورزش لمسی : این فعالیتشامل لمس انواع مختلف اسباب بازیها توسط كودك است.كودك با این روش تفاوت بین سطوحسخت، نرم و پنبهای را در مییابد. در این مرحله برای تقویت عضلات پا و گردن نوزادمیتوانید به نرمی پاهای كودك را خم و راست كنید یا به آرامی اسباب بازی محبوبش راجلوی چشمانش تكان دهید به نحوی كه كودك گردنش را به آرامی با تكان دست شما حركتدهد.