زندگي خانوادگي , حضور افراد با جنسيت و سنين مختلف در زير يک سقف به هماناندازه که شيرين و زيبا ست ، گاهي سخت هم مي شود. هر کدام از اين روابط ،شرايط واستاندارهاي خود را دارد که در صورت رعايت آنها بسيار شيرين خواهد بود اما عدم برقراري ارتباط صحيح صدمات جبران ناپذيري همه ي افراد خواهند خورد.
در اين مطلب به بررسي چگونگي ارتباط بر قرار کردن با کودکان مي پردازيم .ارتباطيکه اگر خوب بر قرار شود دوران نوجواني و جواني خوبي را هم براي آن ها رقم خواهدزد.براي بر قراري يک رابطه ي خوب با فرزند رعايت نکات زير کارساز خواهد بود :
بايد سعي کنيم درک کنيم که احساسات فرزندانمان در شرايط مختلف چگونه است. و بااين کار متوجه خواهيم شد که گفتار و رفتارمان نيز به همان نسبت تغيير خواهد کرد.
در اين جا به بررسي روشهايي مي پردازيم که از طريق آن به کودکان خود در حل مسائلاحساسي شان کمک کنيم.
*به سخنان آنان توجه نشان دهيم.
*با بيان کلماتي مانند جدا"، واقعا" ،خوب ..... به آنان نشان دهيم که احساساتشان قابل درک است.
*به خواسته هاي آنان در دنياي تخيلاتتحقق بخشيم.
*به احساسات آنان واقعيت بخشيم.
زماني که کودکان چيزي را درخواست مي کنند که نمي توانند به آندست
يابند والدين اغلب با دليل و منطق براي آنان توضيح مي دهند اغلباوقات
هر چه بيشتر توضيح مي دهند اعتراض کودکان شديدتر مي شود، پسوالدين
با خيال بافي و همراه شدن با کودک در تخيلاتش قبول واقعيت را براياو
آسانتر خواهد کرد
دعوت به همکاري
يکي از مسائل نگران کننده والدين جدالهاي روزانه آنان با فرزندان برسر اين مسئله است که چگونه رفتار کنند تا مورد قبول والدين و جامعه قرار گيرند. اينکار نيازمند تحمل و صبر فراوان است.
ما پنج روش را که والدين در رسيدن به اين مقصود مي توانند استفاده نمايندبرخواهيم شمرد.
توصيح دادن :زماني که فردي مسئلهاي را براي شما توصيح ميدهد آسانتر مي توان در مورد آن تصميم گرفت. و فرزندانآسانتر مي توانند کار صحيح را تشخيص دهند.
بيان مطالب با کلمه : گاهي تاثيريک کلمه بيشتر خواهد بود. کودکان سخنراني وعظ و تفسير طولاني را دوست ندارند. برايآنها تذکر مطلبي هر چه کوتاهتر باشد بهتر است.
صحبت کردن در مورد احساس فرد:هيچاشاره اي به شخصيت و خصوصيات کودک خود نکنيد. کودکان حق دارند احساسات واقعي والدينخود را بشنوند. با توضيح در باره احساس خود بدون اينکه به فرزند خود لطمه اي واردکنيد به مقصود خود برسيد. تا زمانيکه کودک از نظر احساسي مورد حمله ديگران قرارنگرفته مي تواند با ديگران همکاري کند.
نوشتن يادداشت:بعضي مواقع نوشتنيک کلمه به همان اندازه تاثير مي گذارد که حرف نزدن با فرد او را به فکر کردن وا ميدارد.
دادن اطلاعات:تحمل سرزنش و اتهامبراي هر کس مشکل است بزرگترها بايد راجع به مسائلي اطلاعاتي به کودکان بدهند.
***وقتيدر برخورد با فرزندامان راه درستي را انتخاب کنيم و درز اين ارتباط موفق بشيم زندگيبراي هر دوي ما دلچسب تر خواهد بود.